Eduard Coenen clubkampioen 2017

Geplaatst op: 23 juni 2017

Voor de 6e keer in dit Millennium werd Eduard Coenen clubkampioen.
Was de strijd de afgelopen 2 seizoenen hevig, dit jaar was Eduard duidelijk de sterkste. Maar wie werd “best of the rest” en hoe zag de top 10 er uit?Met een voorsprong van 82 punten op naaste belager Henri van den Bersselaar werd Eduard met overmacht clubkampioen.
Slechts Guus van den Akker en Henri van den Bersselaar wisten Eduard te verslaan. Naarmate het seizoen vorderde werd het alleen spannend om de laatste podiumplek. Uittredend kampioen Henri werd 2e en Simon Karsten haalde voor het eerst het podium. Tot aan de laatste speelronde had Simon uitzicht op de 2e plek maar Henri deed zijn sportieve plicht en won zijn laatste wedstrijd. Robin Meinders stond vorig jaar op de laagste podiumplek, dit jaar greep hij er net naast getuige een 4e plaats. Een plek boven Ton Geenen. Robin’s beste prestatie dit jaar was de historische overwinning op Joost Heltzel. Ā Opvallend genoeg zijn Ton en Simon de enige top 10 spelers die elke ronde aanwezig waren.

Op de 6e plaats eindige Rob Loose, hoewel hij op een hogere plek werd verwacht was het desondanks een stabiel seizoen voor deze sluwe vos. Dat een hoge opkomst de kansen op een fraaie eindklassering verhoogt bewijst Frank van Hoogstraten. Met een 7e plaats kan hij spreken van een goed seizoen en evenaarde hij zijn prestatie van vorig jaar.

Vorig jaar werd hij 10e maar deze keer finishte hij 2 plekken hoger. Lei Hoeben blijft zichzelf verbeteren en werd nu 8e. Ondanks dat hij maar 15 keer speelde werd Guus van den Akker toch nog 9e. Zou Eduard wel kampioen zijn geworden als Guus 36x was gekomen?

Frank Dupont beleefde een van zijn beste schaakjaren en beloonde dat met de 10e plek.
Onder andere Eric Barentsen, Erik Hommersom, Gertie Koppens en nieuwkomer Ernest Gerritsen grepen net naast de felbegeerde top 10 klassering.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Reacties

Joost H. schreef:

Eduard, van harte gefeliciteerd met het clubkampioenschap, rapidkampioenschap en je mooie prestatie op het Limburg Open! Het lijkt tegenwoordig wel alsof alle nieuwsitems op de Pionneke website over jou gaan…

Wiel Scheeren schreef:

Eduard proficiat. Zo langzamerhand gaat het gewoon wennen denk om clubkampioen te worden of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\