Jo Janssen toernooi 2017 gewonnen door Joost Heltzel

Geplaatst op: 3 september 2017

Traditioneel wordt het nieuwe schaakseizoen geopend met de Algemene Leden Vergadering en het Jo Janssen rapid toernooi.
Hoewel het aantal deelnemers met 14 wat beperkt was ten opzichte van voorgaande jaren waren er genoeg kanshebbers. Uiteindelijk was Joost Heltzel de terechte winnaar en wordt zijn naam vereeuwigd op de wisselbeker.
Titelverdediger Eduard Coenen ging in de eerste ronde verrassend onderuit tegen Ernest Gerritsen en Eduard was direct aangewezen op een achtervolging. Joost Heltzel was te sterk voor outsider Henri van den Bersselaar.
In de 2e ronde nam Joost het op tegen mede titel favoriet Eric Schouten. De Pionneke kampioen van 2009 was een taaie tegenstander maar uiteindelijk was Joost toch te sterk. Ook in de 3e ronde had Joost het moeilijk, dit keer tegen Ernest Gerritsen, de bedwinger van Eduard had uiteindelijk teveel tijd nodig om Joost te kunnen verslaan. Simon Karsten diende Hajrudin zijn 3e nederlaag in 3 ronden toe en daarmee kon de oude rapidkrijger zijn aspiraties opbergen. In de 4e ronde gold dat ook voor oud rapid kampioen Robin Meinders die in de opening snel ten onder ging tegen Dai Heinen. In de ronde won Joost van Eduard en zodoende had hij een score van 4 uit 4.

Deze 100% behield hij in de 5e ronde tegen Dai Heinen en Eric Schouten wees Simon terug naar de zwarte velden. Na zijn winst op dezelfde Simon was Joost in de 6e ronde al zeker van de eindoverwinning. Het wachten was nog op de verdere podium invulling omdat Eduard won van Eric Schouten.
De kaarten werden definitief geschud in ronde 7. Joost won van Rob Loose, Eduard versloeg Dai en Eric en Henri deelde de punten.

Eindstand Jo Janssen toernooi 2017:

Naam: Punten
1 Joost Heltzel 7
2 Eduard Coenen 5
3 Eric Schouten 4,5
4 Henri van den Bersselaar 4,5
5 Ernest Gerritsen 4
6 Gerrit de Wit 3,5
7 Rob Loose 3,5
8 Dai Heinen 3
9 Simon Kartsen 3
10 Robin Meinders 3
11 Drago Bosniak 2
12 Jo Schreinemachers 0
13 Hajrudin Hodzic 0
14 Andre Reijnen 0

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\