Jozef Simenon winnaar Nieuwjaarstoernooi 2017

Geplaatst op: 8 januari 2017

Na de edities van 2013 en 2015 heeft Jozef Simenon ook in 2017 het Nieuwjaartoernooi gewonnen.
Met 45 deelnemers was de opkomst helaas minder dan voorgaande jaren maar aan de sterkte van het deelnemersveld zal het zeker niet hebben gelegen.
Helaas zorgde moeder natuur niet voor optimale omstandigheden waardoor sommige deelnemers van de reis richting Roermond afzagen en ook een griepgolf(je) zorgde ervoor dat enkele schakers in bed bleven. Maar met 44 mannen en 1 vrouw viel er genoeg te beleven op de vele borden.

In groep 1 was de Pionneke hoop gevestigd op thuisspelers Eduard Coenen en Ivan Utama en ook op oud lid Jan van Mechelen.
Als speler met de hoogste rating lag de kampioensdruk vooral bij Jan. Naarmate de dag vorderde werd het echter vooral een tweestrijd tussen Jozef Simenon en Eduard Coenen, In de 6e speelronde won Jozef van Eduard en begon toen met een half punt voorsprong op Eduard aan de laatste ronde.

In de wetenschap dat een remise tegen Hans Hoornstra zou volstaan leek er voor Jozef niets aan de hand. Echter in de laatste 10 minuten van het toernooi speelde zich een waar koningsdrama af. Eduard had de nodige moeite tegen Henk van Gool maar boven het bord van Jozef pakte donkere wolken zich samen. Uiteindelijk won Hans van Jozef en had Eduard zijn kampioenskansen in eigen hand. Maar uiteindelijk won Henk van Eduard en kon Jozef opgelucht ademhalen. Ivan Utama eindigde op de 3e plek en de teruggekeerde verloren Pionneke zoon Jan van Mechelen werd 7e.

In groep 2 was de jongste toernooi deelnemer Siem van Dael de sterkste. Zijn laatste partij tegen Hans Ouwersloot was een ware seconden thriller. Beide spelers hadden slechts enkele tellen op de klok en zo ontstond een heus flipperspel. Uiteindelijk ging Siem door zijn vlag en had Hans nog een hele seconde over. Na Siem werd Pionneke speler Narcis Sofic 2e en Hans Ouwersloot 3e.

Peter van Dinteren gunde twee tegenstander in groep 3 een remise en verder won alle andere partijen. Met een duidelijke score van 6  uit 7 won hij afgetekend de groep. Ook hier haalde 2 Pionneke spelers het podium: Robin Meinders werd 2e en Gerrit de Wit 3.

Als er een groep was waar de Pionneke’s elkaar tegenkwamen dan was het wel in groep 4. 4 Van de 7 deelnemers speelde een thuiswedstrijd.
Maar geen van allen kon van winnaar Ton van Montfort winnen. In de laatste ronde speelde Dai Heinen een alles of niets wedstrijd tegen Ton, deze zou aan een remise voldoende hebben om de groep te winnen en uiteindelijk won Ton zelfs al zijn wedstrijden.
Simon Karsten was de beste Pionneke op de 2e plek voor Dai.

Groep 5 werd gewonnen door Rob Haarsma, slechts een speler kon hem verslaan en dat was de uiteindelijke nummer 2: Frank Dupont, wederom een Pionneke lid. Op de derde plek eindigde Rezar Dominguez.

Na 5 tweede plekken in de andere groepen was gelukkig ook een Pionneke groepswinnaar dit jaar.
Groep 6 werd gewonnen door het nieuwe Pionneke lid de heer A Habibi. Met een 100% score van 7 uit 7 was hij duidelijk de sterkste.
Ook hier eindigde een Pionneke op de 2e plek: Drago Bosnjak. Het podium werd voltooid door schaakmoeder San van Dael.

Wederom was het een geslaagd toernooi en de organisatie wil alle deelnemers bedanken voor hun komst en deelname en hopelijk tot volgend jaar!

Foto’s van het Nieuwjaar toernooi staan op de site onder het kopje fotoalbums.

Uitslagen:
groep 1 groep 2 groep 3 groep 4 groep 5 groep 6

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\