Pionneke 2 begint seizoen met verlies

Geplaatst op: 29 oktober 2017

Het externe seizoen begint met een nederlaag tegen Heerlen.

De afgelopen 3 jaar speelde Pionneke 2 in de eerste klasse LISB en de resultaten waren naar tevredenheid getuige 2 zilveren podiumplaatsen. Afgelopen seizoen kwam de klad er in en eindigde ze in de middenmoot. Tijd voor een grondige analyse besloot het technisch hart. Want behalve voetbalclub Ajax schijnt de Roermondse schaakvereniging ’t Pionneke ook dergelijk vage structuur te hebben. Wie er in dit Schaaktechnische hart zitten is verder onbekend, maar volgens de geheime notulen bestaat het in ieder geval uit 2 paarden en de voorzitter. Aan het einde van het seizoen gaf teamleider Dai Heinen aan dat hij bereid is om een stap op zij te doen voor een nieuwe teamleider met frissse ideeen. Toen er een lange radiostilte aanbrak werden de verwachtingen steeds hoger en Pionneke huis schrijver Hans Akkerboom vroeg de teamleider of hij al een nieuw contract had getekend, maar witte rook verscheen niet aan de rand van de toren. Aan het begin van dit seizoen maakte 1e bordspeler Henri van den Bersselaar ook nog bekend over te stappen naar het vlaggenschip Pionneke 1. Kortom de chaos was compleet……..

Uiteindelijk werd het contract van de teamleider alsnog verlengd en als een konijn uit de hoge hoed werd Pionneke nieuwkomer Ernest Gerritsen gepresenteerd als opvolger van Henri. Ton Geenen kwam aan boord ter vervanging van Eric Barentsen die de overstap maakte naar Pionneke 3.

Op zondag 29 oktober werd het externe LISB seizoen geopend tegen Heerlen. Omdat Pionneke 2 is ingedeeld in de sterke 1e klasse B wachten er een hoop nieuwe sterke tegenstanders. Tegenstander Heerlen behoort zeker ook tot deze categorie want op basis van ratingsterkte zou de uitslag 2 – 4 worden.

Na amper 3 kwartier spelen zette Ton Geenen zijn tegenstander Jan Schoffelen mat. Een half uur later kwamen Dai Heinen en Anush Haroutiunian een bloedeloze remise overeen. Na enige tijd wachten speelde ook Robin Meinders gelijk tegen Jean Bodelier. Volgens laatstgenoemde was dit zijn meest vreemde partij in 7 jaar.

Met de helft van de uitslagen al op zak en met een punt voorsprong was de teamleider tevreden. Echter de stellingen op de eerste 2 borden leidde tot de nodige zorgen. Ernest Gerritsen speelde een puike partij tegen Hans-Jurgen Weyer maar kon een nederlaag niet voorkomen. De stand was weer gelijk, Simon Karsten zou remise kunnen houden maar Rob Loose stond 3 pionnen achter.

Simon’s tegenstander Paul Hinssen bood remise aan, Simon vroeg aan de teamleider of hij dat mocht accepteren maar werd weer terug naar zijn stukken gestuurd. Zijn partij was de enige kans op een gelijkspel. Maar toen Rob Loose zich gewonnen moest geven tegen Klaus Haverkamp kon Simon een remise niet meer voorkomen.

Niet geheel conform prognose maar de punten waren toch voor Heerlen met 2,5 – 3,5.

Strijdend zijn we ten onder gegaan, maar de volgende keer zal de druk hoog zijn want net als in Amsterdam is er na 2 nederlagen crisis op schaakbord. De discussie over de positie van de teamleider zal dan opnieuw gaan oplaaien.

Oplettende lezers zullen zich afvragen waarom de naam van Hans Akkerboom niet op het wedstrijdformulier stond. Wees gerust beste lezer, Hans is niet gepasseerd door een rancuneuze teamleider en speelde dus thuis met de grijze stukken op het 7e bord. Hij was gewoon verhinderd…..

 

t Pionneke 2

Heerlen

Loose , R.F. (Rob) 1878 Haverkamp , K. (Klaus) 1916 0 – 1
Gerritsen , E. (Ernest) 0 Weyer , H.J. (Hans) 1892 0 – 1
Meinders , R.P. (Robin) 1732 Bodelier , J.P. (Jean) 1769 ½ – ½
Karsten , S. (Simon) 1669 Hinssen , P.L.M. (Paul) 1676 ½ – ½
Heinen , D. (Dai) 1567 Haroutiunian , A. (Anush) 1545 ½ – ½
Geenen , T. (Ton) 1570 Schoffelen , J.W.M. (Jan) 1293 1 – 0

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\