Pionneke 2: Zonder de pensionado en de topscorer wel de punten

Geplaatst op: 28 november 2017

Met slechts 5 spelers afreizen naar het hol van de leeuw in Noorbeek?
Topscorer van afgelopen seizoen Simon Karsten thuis op de bank en Hans Akkerboom laten bevestigen dat het beter is als hij inderdaad niet speelt. Welk staaltje management is hier door de teamleider toegepast?
In de wetenschap dat de eerste ronde thuis werd verloren van Heerlen en dat bij een 2e verliespartij de rode degradatiestreep te dichtbij komt was een overwinning dus van harte welkom voor de matadoren van Pionneke 2. De punten moesten dit keer worden behaald in Noorbeek tegen De Juiste Zet 3. Een sympatieke club met een fraaie speellocatie in het heuvelachtige zuiden van de provincie. Er zijn slechtere plekken om op een koude zondag te mogen spelen.

De teamleider van de tegenstander was zo sportief om zaterdagnacht onze teamleider eeen mail te sturen dat zij door ziekte een van hun spelers moesten missen. Een meevaller voor ons want zo begonnen we met een psychologische 1-0 voorsprong. Maar wie moest de teamleider thuis laten?
Hij waagde een belletje naar huize Karsten en Simon kwam een vrije zondag goed uit dus met 5 spelers gingen we op weg.

In de auto van Ton Geenen schalde een bonte verzameling liedjes door de luidsprekers varierend van Piet Veerman tot Paul Simon. Toen de teamleider aan Ton vroeg of hij van de generatie Fats Domino (geboren in 1928)  was, kreeg hij antwoord dat terug naar huis lopen best ver is vanaf Noorbeek….

Robin Meinders speelde een sterke opening, won een stuk en  na ruim een uur en een kwartier de hele partij, tussenstand 0-2.
Toen begon het lange wachten en bij Ton en Ernest zag het er niet al te rooskleurig uit maar Rob stond gunstig en bij Dai rook het naar remise.

Pas rond de klok van vier uur waren bijna 3 partijen tegelijk afgelopen. Ernest speelde fraai remise en behaalde daarmee zijn eerste door de KNSB erkende halve punt in ruim 30 jaar.
Niet dat hij de afgelopen 30 jaar alleen maar heeft verloren, nee hij had een schaakpauze die een generatie duurde. Aan het einde van het seizoen heeft weer een officiële rating, we zijn benieuwd hoe hoog deze gaat uitvallen.

Jeugdspelers met een lage rating betekent vaak oppassen en dat gold dus ook voor Dai. Zijn tegenstander had een rating die niet overeenkomt met diens sterkte. Dai verloor in de opening een pion tegen een betere stelling. In het middenspel werd de pion terug veroverd. Na het grote ruilen deed de tegenstander een remise aanbod. Dai had alternatieven eeuwig schaak geven of verliezen door een promotie pion. Tussenstand 1 – 3.

Toen Rob won was de zege binnen en moesten we alleen nog wachten op Ton.
Die speelde een “dynamische” parij met aan weerskanten gevaar maar uiteindelijk kwamen ook zij een puntendeling overeen. Eindstand 1,5 – 4,5 voor Pionneke 2.

Maar ook dit keer geen spoor van Hans Akkerboom. Heeft de teamleider hem tot kop van jut benoemd omdat er in het verleden 2x promotie werd gemist?

Nee beste lezers, Hans was op zaterdag jarig en vierde dat uitgebreid met een geslaagd feest en heerlijk eten. Hans wou ook graag spelen maar toen de teamleider hem vroeg of dat wel zo verstandig was na een dergelijk feest op zo’n leeftijd koos Hans er toch voor om uit te slapen in zijn eigen bed en niet achter het bord……

De Juiste -Z- 3 t Pionneke 2
Herzet , S. (Serge) 1753 Loose , R.F. (Rob) 1878 0 – 1
Lauwaet , S. (Stephan) 1746 Gerritsen , E. (Ernest) 0 ½ – ½
Broers , J. (Jos) 1486 Meinders , R.P. (Robin) 1727 0 – 1
Koolen , T. (Tom) 1068 Heinen , D. (Dai) 1567 ½ – ½
Muurmans , P. (Philippe) 1412 Geenen , T. (Ton) 1570 ½ – ½
Niet Opgekomen 0 Karsten , S. (Simon) 1669 0R – 1R
Gemiddelde Rating: 1244 Gemiddelde Rating: 1402 1½-4½
Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\