Ronde 1 tm 3 Jetzt geht los & kanshebbers

Geplaatst op: 2 november 2016

De strijd is begonnen om de wisselbeker, wie zijn de kanshebbers om Edaurd op te volgen als kampioen?

Inmiddels zijn alweer 3 rondes gespeeld van de interne competitie. De eerste stofwolken zijn opgetrokken en de strijd om de felbegeerde kampioen wisselbeker is weer begonnen.
Na 3 speelrondes is Simon Karsten de verassende koploper , dit dankzij winst op Rob Loose en een remise tegen Guus van den Akker. In de laatste ronde had zijn tegenstander zich afgemeld. Op de voorlopige 2eplaats staat regerend kampioen Eduard Coenen, de eerste 2 rondes genoot hij van een vakantie maar in ronde 3 rekende hij direct af met een van zijn naaste rivalen, te weten de vice kampioen Henri van den Bersselaar.

Lei Hoeben is erg sterk begonnen getuige overwinningen op Eric Barentsen, Frank van Hoogstraten en een remise tegen Gerrit de Wit. Deze fraaie score wordt beloond met een fraaie 3eplaats in het klassement. Lei heeft echter maar een kleine voorsprong op de bestuursleden Ton Geenen en Dai Heinen. In de eerste ronde kruiste zij al de degens wat resulteerde in een remise. Ton won vervolgens van Erik Hommerson en Dieter Goriup. En Dai was te sterk voor Gertie Koppens en Frank van Hoogstraten.

Record kampioen Joost Heltzel houdt zijn stukken nog tegen de borst want hij heeft nog niet meegespeeld. Door de mogelijkheid van maximaal 6 byes per seizoen staat Joost wel nog op de 6eplek in het klassement, hetzelfde geldt voor Geert Peeters die we nu nog terugvinden op plek 8,  Narcis Sofic (plek 11) en Hajrudin Hodzic (plek 12)  Maar als deze heren de komende ronden niet spelen zullen zij vanzelf gaan zakken op de ranglijst. Henri van den Bersselaar deelde de punten met Guus van den Akker, won van Robin Meinders en verloor van Eduard. De voorlopige top 10 wordt afgesloten door Guus van den Akker met remises tegen Henri en Simon.

Helaas kan niet iedereen het seizoen vliegend beginnen maar onder andere Erik Hommersom, Eric barentsen, Robin Meinders, Rob Loose, Jo Schreinemachers en Gertie Koppens hebben vorig jaar bewezen veel hoger te kunnen eindigen.

De eerste kaarten zijn geschud maar de weg naar het kampioenschap en een hoge klassering is nog vol verassingen. Ook dit jaar is de bekende Roermondse bookmaker “Q-Bet” gevraagd voor een analyse van de mogelijke kampioenskandidaten. Hierbij is rekening gehouden dat bepaalde spelers meerdere ronden zullen missen en daardoor geen vooraanstaande rol kunnen spelen in het klassement.

***** Eduard Coenen en Henri van den Bersselaar
****    Guus van den Akker, Simon Karsten en Rob Loose
***      Robin Meinders
**        Gerrit de Wit, Ton Geenen, Hans Akkerboom en Dai Heinen
*          Lei Hoeben, Frank Dupont en Erik Hommersom

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\