Stand van zaken externe teams

Geplaatst op: 15 februari 2017

Inmiddels is het schaakseizoen weer voor de helft voorbij en wordt het tijd om te kijken hoe onze 3 externe teams vergaat.
Het eerste team speelt al jarenlang in de 3e klasse KNSB en vorig jaar waren ze bijna gepromoveerd, maar dat zal u niet zijn ontgaan.
Ook dit jaar doen ze weer volop mee om de promotieplek naar de 2e klasse. Echter ze hebben de pech dat ze moeten strijden met Eindhoven om een promotieplek. De onderlinge strijd ging ruim verloren en inmiddels staat Eindhoven 1 matchpunt voor met nog 3 wedstrijden te gaan.
Er zijn zeker nog promotiekansen voor ons vlaggenschip maar met nog wedstrijden te gaan tegen de nummers 3, 4 en 6 hebben ze wel een zwaarder programma dan koploper Eindhoven. We wachten in spanning af want ze hebben zeker nog kansen om te promoveren.

Dan Pionneke 2, de laatste 2 seizoen werden ze telkens 2e en zou het dan dit jaar wel gebeuren om te promoveren naar de promotieklasse van de LISB? Na 4 van de 7 rondes gespeeld te hebben kan worden geconcludeerd dat Pionneke 2 ook volgend jaar actief zal zijn in de 1e klasse. 2 De eerste wedstrijd werd ongelukkig verlopen van Blerick 2. Toen werd overtuigend gewonnen van Tegelen 1, ruim verloren van Reuver en afgelopen week waren ze veel te sterk voor EWS uit Weert. Met 2 overwinningen en 2 nederlagen gaan ze niet degraderen maar promotie kan alleen nog in theorie.

Als laatste ons 3e team. Nadat ze vorig jaar kampioen waren geworden in de 2e klasse strijden ze dit jaar om lijfsbehoud in de 1e klasse. Met 0 matchpunten uit 4 wedstrijden zal het een lastige opgave worden maar ze hebben handhaving nog in eigen hand. Want DJC 3 heeft ook nog 0 punten behaald en qua bordpunten staan ze gelijk. De onderlinge strijd wordt geleverd op 12 maart in Roermond. We kunnen er wel vanuit gaan dat het team die deze wedstrijd verliest ook zal degraderen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\