Verslag ronde 1 – 7 interne competitie

Geplaatst op: 20 oktober 2017

Na 7 van de 34 speelronden is het tijd voor een update.
Hoe vergaat het iedereen, staat Eduard weer bovenaan? En wie zijn de outsiders voor de titel?
Het verloren bestuurslid is weer terug en nog veel meer…

Nu de interne competitie alweer speelronde 7 (van de 34) achter de rug heeft is het tijd voor een verslag over de lange weg naar de kampioensbeker.
De kampioensbeker staat ergens in huize Coenen te glimmen en op dit moment lijkt het wel of Eduard een abonnement heeft op deze beker. Ook nu staat hij na 7 speelrondes bovenaan maar de voorsprong is krap en er liggen nog genoeg kapers op de kust.

De verassende runner up is Robin Meinders die slechts 6 punten achter op Eduard staat. Zal er eindelijk een nieuwe naam op de erelijst van clubkampioenen komen?
De eerste onderlinge ontmoeting werd wel door Eduard gewonnen.

Het gat tussen de nummer 2 en Simon Karsten is een stuk ruimer, te weten 24 punten. Simon zien we de laatste jaren vaker terug op een hoge positie in het klassement en daar lijkt het dit jaar ook naar uit te zien. Dan nog een opvallende naam in het podiumplek gambiet, te weten de huidige nummer 4 Erik Hommersom. Elk jaar lijkt hij steeds wat taaier te worden en schuift ook hij steeds wat hoger op in het klassement. Zijn start was prima maar houdt Erik dit het hele seizoen vol?

Op woensdag midddag speelt het schaakgenootschap “Aaj Pionne” haar wedstrijden en een van de senior deelnemers is Andre Reijnen, hij is zelf een jaar ouder dan Jo Schreinemachers maar het schaken is deze Aaj Pion nog niet verleerd. Hij doet dit jaar ook mee aan de interne competitie en het gaat hem goed af, want hij staat nu 5e.

De afgelopen 6 ronden had Joost Heltzel een bye en vanaf ronde 7 verdient hij geen punten als hij niet meespeelt. Joost staat nog 6e maar zal vanaf nu gaan dalen op de ranglijst. Na zijn verassende nederlaag tegen Robin Meinders vorig jaar is hij bij de interne competitie niet meer gesignaleerd. Broedt hij op een spectaculaire comeback?

Op de 7e plek staat Dai Heinen, tot op heden een stabiel seizoen voor deze top 10 kandidaat en gaat hij nog stijgen? Aan zijn ambities zal het dit jaar niet liggen.  Een plek onder hem staat Henri van den Bersselaar, die geniet nu nog van een lange vakantie “Down Under” maar begin november is Henri “back in town” en zal hij dan de orde gaan herstellen? De kans is erg groot, maar de opgelopen achterstand op Eduard en Robin zou nog roet in het eten kunnen gooien.

Guus van den Akker hadden we aan het begin van het seizoen nog getipt als de rivaal voor Eduard maar tot op heden is het wachten op de eerste partij  van “de medicus van Voerendaal”.
De top 10 wordt afgesloten door nog een Aaj Pion die op 2 borden speelt: Gerrit de Wit.

Op het vinkentouw voor een felbegeerde top 10 klassering zitten onder andere: Marius Hekker, Rob Loose (hem hadden we wel een stuk hoger verwacht), Frank Dupont en Lei Hoeben.
De verloren secretaris Hans Akkerboom is weer teruggekeerd uit een zelfverkozen “sabbatical” maar heeft nog enkele zetten te gaan tot hij weer in de top 10 kan terugkeren.
Narcis Sofic staat nu nog 12e maar voor hem geldt hetzelfde als voor Joost en Guus.
Dan naar plek 17 waar we Drago Bosnjak tegenkomen, zijn eerste volledige seizoen dus het is nog even afwachten of zijn huidige klassering passend is. Vlak achter hem staat Hajrudin Hodzic maar hij gaat pas vanaf januari weer spelen.

Ton Geenen miste voor het eerst in 4 jaar 2 speelavonden en het lijkt dat hij deze afwezigheid met moeite heeft verteerd, voor nu een 20e stek voor de voorzitter. Een plek achter nieuwkomer Robert Verkooijen, die aantoont een mooie aanwinst te zijn voor de club.

Ernest Gerritsen staat op een veel te lage plek met zijn 24e stek. De man die Eduard Coenen op de rand van het bord liet balanceren en mat in 2 over het paard zag heeft alleen maar sterke tegenstanders gehad. Maar een ding is zeker: Ernest gaat op weg naar de top 10.
Ons enige vrouwelijke lid staat nu 21e en voor Gertie Koppens is dat toch enkele plekken te laag.
Het op een na oudste lid is Jo Schreinemachers en hem vergaat het toch iets minder dan Andre Reijnen. Jo staat nu nog 22e. Na Jo staat nieuwkomer Wasim al Ghazali op plek 23. Ook voor hem zijn eerste volledige seizoen, pas aan het einde weten wat zijn reëele klassering is.

In de onderste helft komen we bekende namen tegen als Hans Louppen, Dieter Goriup, Theo Kemps, Albert Nijboer, Wim Cox en Theo Smeets. Ook Eric Barentsen staat daar tussen, maar normaal gesproken moet Eric de weg naar de middenmoot toch weten te vinden. Frank van Hoogstraten werd de laatste 2 seizoen steeds 7e maar dit jaar heeft hij een hele lange weg te gaan vanaf plek 31.

De rode lantaarn is nu nog voor Theo Smeets en Wim Cox heeft nu al de helft van zijn overwinningen van vorig seizoen behaald. Hans Louppen is een erkend remisespeler maar tot op heden nog geen brilstanden.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\