Wisselende resultaten 3 externe teams,

Geplaatst op: 12 maart 2017

Pionneke 1 kan de kampioens ambities opgeven, Geert Peeters leidt Pionneke 2 langs streekgenoot Leudal en Pionneke 3 verliest degradatietopper.

Dit weekend speelde alle 3 Pionneke teams een thuiswedstrijd. Op zaterdag speelde het 1e team thuis tegen De Giessen en Lingen.  Voor aanvang stonden ze 1 punt achter op koploper Eindhoven. Echter de 5-3 nederlaag betekende een einde aan de kampioensambities voor dit seizoen.  Eindhoven won wel en staat nu 3 punten voor met nog 2 wedstrijden te gaan.

Op zondag speelde Pionneke 2 de streekderby tegen Leudal, waarover later meer.
Het 3e team speelde een heuse degradatietopper tegen DJC 3. Vooraf was de inzet duidelijk: de verliezer degradeert zo goed als zeker naar de 2e klasse LISB. Hoewel er na deze speelronde nog 2 wedstrijden te gaan zijn moet het 3e team nog tegen 2 sterke teams dus de punten moesten vandaag worden gehaald tegen de opponent uit Stein.

Teamleider Lei Hoeben had geen tactische opstelling gekozen dus er werd gespeeld met “de stukken tussen de tanden”. Na 45 minuten kon Jo Schreinemachers de stukken in de doos stoppen en stond Pionneke 3 met 1-0 achter. Het degradatie spook kwam met elke zet dichterbij en toen rond de klok van 15.00 uur behalve Albert Nijboer een 0 noteerde, Lei Hoeben ook verloor was het wachten op de officiële uitslag. Die kwam met een remise van Gerrit en Frank en de winst van Ton uit op 4-2 voor DJC 3. Officieel is degradatie nog niet een feit maar alleen een schaakwonder kan er nog voor zorgen dat het derde team volgend jaar in de 1e klasse speelt.

Dan terug naar het 2e team, die maken een wisselend seizoen door met 2 overwinningen en 2 nederlagen. Dit keer speelde ze de streekderby tegen Leudal. Ook Leudal zit qua resultaten niet in zijn beste periode want enkele seizoenen geleden speelde ze nog 3e klasse KNSB. Wel is het een sportieve tegenstander want vandaag had de teamleider  van Pionneke 2 maar 5 man beschikbaar voor 6  borden. Er diende dus een wedstrijd vooruit te worden gespeeld en niet elke tegenstander wil daar een meewerken. Leudal gelukkig wel en de teamleider wist invaller Geert Peeters zover te krijgen om op dinsdagavond de stukken te kruisen met Judith Hendrix. Intern wordt Geert gemist maar hij is het schaken nog niet verleerd en zette Pionneke 2 op een 1-0 voorsprong.

Na een kleine 2 uur spelen accepteerde Dai Heinen een remiseaanbod van Iwan Sentjens en nu was het wachten op het  verdere verloop van de Roerderby. Simon Karsten won tot zijn eigen verbazing een stuk van Arthur Hendrickx wat uiteindelijk leidde tot winst.  De spanning kwam terug omdat Eric Barentsen zijn eindspel niet kon houden en nu was het wachten op de uitslagen van Robin en Rob. Rond 16.45 kwamen Robin en Hans Kivits ook een remise overeen en alleen Rob Loose was nog bezig. Hij en Jan Broekhuis maakte er een heuse marathon partij van die maar liefst 4,5 uur duurde.
Alle toeschouwers waren het met elkaar eens dat Rob een gewonnen eindspel had maar Jan Broekhuis speelde stoicijns door en Rob bleef het proberen.
Uiteindelijk werd het toch een remise en zo won Pionneke 2 de Roerderby met 3,5-2,5 van Leudal.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\