WLC Toernooi: Gewonnen stellingen toch verloren

Geplaatst op: 9 april 2017

In het weekend van 8 april vond de 8e editie van het WLC weekend toernooi plaats in Eindhoven. ’t Pionneke werd in de A groep vertegenwoordigd door Eduard Coenen en in de B groep door Dai Heinen.
Beide spelers begonnen het toernooi goed met winst in de 1e ronde op vrijdagavond. Eduard speelde op zaterdag zelfs 3 wedstrijden en had na 4 ronden een score van 2,5 uit 4 en was daarmee op weg naar een mooie eindklassering. Dai speelde op zaterdag 2 wedstrijden en behaalde 2 remises.
Inclusief zijn bye in de 4e ronde stodn ook hij op 2,5 uit 4 na 2 dagen spelen.

Op zondag mocht Eduard plaatsnemen achter het bord tegen de Belgische vrouwelijke FIDE meester Hanne Goossens.
Eduard begon zeer goed aan de partij en stond in het middenspel 2 pionnen voor met een betere stelling. Terwijl de toeschouwers zich opmaakten voor een van de toernooi stunts wist Eduard een nagenoeg gewonnen stelling toch te verliezen.
Ondertussen behaalde Dai Heinen zijn 3e remise van het toernooi.

Onderstaand de link van de partij van Eduard tegen Hanne Goossens:
https://www.chessbomb.com/arena/2017-wlc-weekender/05-Coenen_Eduard-Goossens_Hanne

Terwijl een zwaar balende Eduard het in de 6e en laatste mocht opnemen tegen Jerzy Cebula ging Dai voor de 3e plek spelen tegen Martie van de Sanden. Helaas speelde hij zijn minste partij van het toernooi en verloor. Daarmee was een goede eindklassering uit zicht. En voor Eduard ging het van kwaad tot erger. Ook nu had hij winstkansen en was een remise een zekerheid. Met een pionoffer voor een sterk paard ging hij voor de winst. Echter de schaakbatterij was duidelijk leeg want ook nu hielp Eduard zijn stelling om zeep en incasseerde daarmee zijn 3e nederlaag van de dag.

Op de terugweg werden de partijen in de auto nogmaals geanalyseerd en het gevoel van mooie partijen maar te weinig punten overheerste wel.

Het toernooi werd trouwens gewonnen door GM Alexander Debuadze.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\