FM Jozef Simenon winnaar Nieuwjaars toernooi 2020

Geplaatst op: 5 januari 2020

FM Jozef Simenon heeft de editie van 2020 van het Nieuwjaarstoernooi van ’t Pionneke gewonnen.
Het is na 2013, 2015 en 2017 al de 4e keer dat Jozef het toernooi wint en daarmee is hij recordhouder geworden.
Zoals altijd was het weer een geslaagde dag en namen maar liefst 49 spelers het tegen elkaar op verspreid over 6 groepen.
Groep 1 werd gewonnen door Jozef Simenon met 5 punten en na de toernooiwinnaar werd Eduard Coenen de hoogst geklasseerde Pionneke speler.
Op de derde plaats eindigde Hans Hoornstra, Pionneke lid Paul Aben werd 5e voor oud lid Guus van den Akker die 7e werd.

Met een score van 6,5 uit 7 werd Jimmy Geboers overtuigend winnaar van groep 2. Een vol punt achter hem werd Peter van Dinteren tweede voor Paul van Kerkhof. Ook in deze groep deden twee Pionneke spelers mee maar Robin Meinders (6e) en Rob Loose (8e) konden zich niet mengen in de strijd om de prijzen.

Als er een groep is waar de winnaar wel heel duidelijk was dan is dat groep 3. Abdul Majid Borhan won alle 7 ronden en eindigde maar liefst met dubbel zoveel punten als de nummers 2 en 3. Pionneke speler Ernest Gerritsen werd “best of the rest” voor oud Pionneke lid Gerrit de Wit. De twee andere Pionneke spelers in de groep waren Ton Geenen (6e) en Simon Karsten (7e).

Ook in groep 4 haalde de winnaar een 100% score, oud Pionneke lid Hajrudin Hodzic was hier de beste. Op de tweede plek eindigde jeugdspeler Matei Govoreaunu voor Edwin Pompert. Ook in deze groep deed een Pionneke lid mee, Dai Heinen werd 6e.

De enige Pionneke speler die een groep wist te winnen was Drago Bosnjak, ook hij behaalde een 100% score in groep 5. Rob Haarsma eindigde voor Pionneke’s Jo Schreinemacher op de tweede plek.

Jeugdspeler Alexander Ghisa won groep 6, het was de allerlaatste partij van het toernooi waar hij met een overwinning op Wil Lindelauf de groepswinst veilig stelde. Luc Sol werd tweede voor Henk Slaats.  Ook in deze groep was ’t Pionneke vertegenwoordigd. Michal Ensink werd 4e en Marius Hekker 6e.

De foto’s behorende bij het bericht zijn gemaakt door Hans Hoornstra waarvoor dank dat wij ze mogen plaatsen op deze website.

De organisatie bedankt alle deelnemers voor hun komst en hopelijk tot volgend jaar.

Uitslagen:
Groep 1
Groep 2
Groep 3
Groep 4
Groep 5
groep 6

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\