Jozef Simenon winnaar Nieuwjaarstoernooi 2023

Geplaatst op: 8 januari 2023

Voor de vijfde keer heeft Jozef Simenon het Pionneke Nieuwjaarstoernooi gewonnen.
Na 2013, 2015, 2017 en 2020 was Jozef ook de beste in 2023.
Vanwege de Corona beperkingen kon het toernooi in 2021 en 2022 niet gehouden worden. Door zijn toernooiwinst heeft hij twee opeenvolgende edities gewonnen, iets wat deze eeuw nog niemand eerder is gelukt. Met een sterke opkomst van maar liefst 56 deelnemers was het een erg geslaagd toernooi en er zijn vele leuke en spannende wedstrijden gespeeld. Helaas heeft geen enkel Pionneke lid een groep kunnen winnen maar wel behaalden enkele leden ereplaatsen in hun groepen.

In groep A behaalde toernooi winnaar Jozef Simenon een score van 5,5 uit 7 en daarmee was hij ook de enige uit deze groep die ongeslagen bleef. Op de tweede plek met een score van 4,5 uit 7 eindigde Pionneke speler en voormalig toernooi winnaar (2006) Eduard Coenen. Met een gelijk aantal punten werd Ynze Mengerink derde.

Net als de vorige keer won Jimmy Geboers groep B, de strijd was spannend tot op het einde want Pim Blijlevens eindigde met evenveel punten (5,5) op de tweede plek en met een half achter dit duo was Helmer Wieringa de beste van de rest.

Groep C werd gewonnen door Joey Brouwer met een score van 5 uit 7. Een half punt achter hem eindigde Domien Kuijpers. Robin Meinders zorgde met een derde plaats voor het tweede eremetaal van ’t Pionneke. Het was een groep met een hoog Pionneke gehalte want Simon Karsten werd zesde en Rob Loose zevende.

7 uit 7 was de indrukwekkende score van Carlos Preuter en dat was uiteraard voldoende voor de winst in groep D. Helaas voor Pionneke speler Drago Bosnjak was een score van 5,5 niet voldoende voor de groepswinst maar hij werd wel tweede en vulde de Pionneke prijzenkast met nog meer eremetaal. De derde plaats was voor Pranav Kshirsagar die 4 punten behaalde.  Luc Weeber was het tweede Pionneke lid wat meespeelde in deze groep en hij werd vijfde in zijn debuuttoernooi

Rezar Dominguez ging met de twee flessen wijn naar huis die bestemd zijn voor iedere groepswinnaar. Met een score van 6,5 uit 7 won hij overtuigend groep E. Een punt achter hem eindigde Rob Haarsma als tweede en Pionneke speler Dai Heinen werd derde met een score van 5 uit 7. Jo Schreinemachers werd zevende en was daarmee het andere Pionneke lid wat meespeelde in deze groep.

Dat een score van 6,5 uit 7 voldoende is voor groepswinst bewees Jur Gaj in groep F. Hij versloeg naaste concurrent en Pionneke speler Aaron de Koning en daarmee werd Aaron in zijn debuuttoernooi fraai tweede. Luc Sol haalde ook 5,5 punt en werd derde. Een plek achter hem was de vierde plaats een prooi voor de derde Pionneke debutant, Marcel Linssen.

De jeugd heeft de toekomst en dat gold zeker voor groep G. Het podium bestond volledig uit jeugdspelers met Sai Pranav als groepswinnaar. Zijn score was 7 uit 7 en op de tweede plaats eindigde Parth Kshirsagar met een score van 5,5. Met een half punt achter hem was de laatste podiumplek voor Metehan Cakmak.

Gelukkig deden er ook twee dames mee aan het toernooi, Mila de Koning werd vijfde in groep G en Christina Lopez werd in dezelfde groep achtste.

De toernooi organisatie bedankt iedereen voor zijn of haar deelname en hopelijk zien we elkaar weer in 2024!

Onderstaand de uitslagen per groep:
Groep A
Groep B
Groep C
Groep D
Groep E
Groep F
Groep G

De foto’s behorende bij dit artikel zijn gemaakt door Dai Heinen, Rick Wagemakers en Hans Hoornstra.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\