Jozef Simenon winnaar Nieuwjaarstoernooi 2024

Geplaatst op: 7 januari 2024

Voor de 6e keer heeft Jozef Simenon het Pionneke Nieuwjaarstoernooi gewonnen!
Met 65 deelnemers was het qua deelnemersveld de op een na best bezochte editie ooit. Ook de speelsterkte van alle deelnemers sprak tot de verbeelding. In veel groepen was er tot het laatst spanning om de ereplaatsen.  Meerdere Pionneke leden behaalde ereplaatsen en er werden zelfs twee groepen gewonnen door Pionnekes!

In groep 1 heeft Jozef Simenon (zie foto) met 5,5 uit 7 voor de 6e keer het Nieuwjaarstoernooi gewonnen. Ook dit jaar was de concurrentie fors en moest Jozef zijn best doen om iedereen voor te blijven.  Op de tweede plaats eindigde debutant Philip Limbourg en op de derde plaats eindigde Pionneke speler Eduard Coenen die als enige van de toernooiwinnaar wist te winnen. Een half punt achter Eduard eindigde het tweede Pionneke lid uit eerste groep Geert Peeters knap op de vierde plaats.

Matei Govoreanu won met 6,5 uit 7 groep 2. Een duidelijke score en als hij zich zo blijft ontwikkelen zal zijn debuut in de eerste groep niet meer lang op zich laten wachten. Pim Blijlevens bleef nog in het spoor van Matei en werd met 5,5 tweede. Zijn voorsprong op nummer 3 Jacob Perrenet was 1,5 punt.

Drie Pionneke spelers in groep 3 waren niet voldoende om Jeroen Cillen (zie foto)van de groepswinst te houden. Met 6 uit 7 eindigde hij gelijk met Pionneke lid Bryan Huijsing maar het onderling resultaat was in het voordeel van Jeroen. Simon Karsten zorgde voor nog meer Pionneke succes door op de derde plaats te eindigen. Het derde lid van de organiserende vereniging was Robin Meinders, hij werd zesde.

In groep 4 was het Pionneke gehalte ook hoog met drie spelers. Ze konden Jean-Paul Fransen niet van de groepswinst houden. Arthur Hendrickx werd tweede en Jo Engels derde. De Roermondse eer werd hooggehouden door Ernest Gerritsen op de vijfde plaats vlak voor Ton Geenen. Hekkensluiter werd Drago Bosnjak.

Gelukkig was er dit jaar ook groepwinst voor het Pionneke. Dai Heinen was vooral bezig met het in goede banen leiden van de organisatie maar eenmaal achter het bord speelde hij degelijk en met een score van 5,5 uit 7 hield hij in groep 5 Jur Gaj (zie foto) en Jos Lankrijer achter zich.

Alexander Limbourg bewees dat het schaaktalent in de familie zit. Vader Philip werd tweede in groep 1 en opa Talik werd vijfde in dezelfde groep. Met 6 uit 7 won Alexander groep 6. De tweede plaats was voor Shani Celgin en een Pionneke podiumplaats werd behaald door Aaron de Koning. Clubgenoot Marcel Linssen neemt de rode lantaarn mee naar huis.

Nog meer ouder-kind schaaksucces was er voor Mila de Koning. Zij won op knappe wijze groep 7 en zorgde daarmee voor de tweede Pionneke groepswinst van de dag. Arthur Roth eindigde met 5,5 punt een half punt achter Mila op de tweede plaats. Peter Hernaamt legde beslag op de derde plaats.

De laatste groep was groep 8, daar deden 9 deelnemers mee en uiteindelijk was Frederick Hausrath de beste. Sam Roufs zorgde voor het Pionneke succes in deze groep door op de tweede plaats te eindigen. Hij en Frederick behaalde evenveel punten maar op basis van het onderling resultaat werd Sam tweede. De derde plaats was voor Felix Limbourg die daarmee het familiesucces compleet maakte.

Vooraf waren er 80 aanmeldingen en heeft de organisatie zelfs de inschrijvingen moeten sluiten omdat de maximale capaciteit was bereikt. Helaas waren er meerdere mensen die zonder tegenbericht niet zijn verschenen. Desondanks was het een zeer geslaagde dag en hopelijk heeft iedereen genoten van het toernooi.

De editie van 2025 zal plaatsvinden op zondag 5 januari, noteer de datum alvast in uw schaakagenda!

Onderstaand de uitslagen per groep:
Uitslag groep 1

Uitslag groep 2

Uitslag groep 3

Uitslag groep 4

Uitslag groep 5

Uitslag groep 6

Uitslag groep 7

Uitslag groep 8

Terug naar het nieuwsoverzicht

Reacties

Lilian Leurs schreef:

Supertrots op onze collega Jozef. Wat een kanjer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\