Pionnekes heersen op het 42e Nunhems

Geplaatst op: 6 april 2024

Het 42e Nunhems BASF toernooi werd gewonnen door Jozef Simenon maar de Pionnekes beleefden een zeer succesvolle dag.
Succes was er voor Narcis, Eduard, Drago, Dai, Aaron en Jeroen in de groepen A tm D.
Pionneke Nieuwjaarstoernooi winnaar Jozef Simenon won ook het Nunhems toernooi, een begrip in de Limburgse schaakwereld.
Narcis Sofic behaalde een fraaie 2e plaats en Eduard Coenen werd 3e. Tussen al deze schaakkleppers behaalde Simon Karsten een gedeeld 4e plaats in de groep van 8.

In de B groep was Drago Bosnjak de enige Pionneke deelnemer en hij deed het verdienstelijk met een 3e plaats.
Beiden bleven ongeslagen in groep C en met een score van 5 uit 6 bleef groepswinnaar Dai Heinen clubgenoot Aaron de Koning een punt voor. De podiumplekken werden pas in de laatste ronde verdeeld. Dai had aan een remise tegen Leudal voorzitter Peter Sonnemans voldoende voor de groepswinst maar bij een verlies zou zijn tegenstander de groep winnen. Aaron moest winnen van Thieu van Pol om het podium te behalen. Beide Pionnekes wonnen en dus was het dubbel feest met een eerste en tweede plek in groep C.

Jeroen Leenders zorgde voor nog meer Pionneke succes door groep D te winnen.

Aaron was trouwens ook succesvol op het Wim Berden toernooi wat schaakvereniging ’t Stokpaardje de afgelopen periode organiseerde.
Op 6 donderdagavonden werd er een rapidtoernooi gespeeld ter ere van het Stokpaardje erelid Wim Berden. Toernooiwinnaar werd Thieu van Pol (Postertoren) maar Michel Franssen en Aaron werden respectievelijk 2e en 3e.

Met de bekende Nunhems komkommers als afscheidscadeau werd de reis naar Roermond aangevangen.