Pionnekes op Notenboom toernooi

Geplaatst op: 3 maart 2020

In het weekend van 29 februari vond de 80e editie van het Daniel Notenboom toernooi plaats in Leiden.
Dit jaar deden er 3Pionneke leden mee en ook 2 oud leden.
Behalve in de groepen A, B en C werd er ook gespeeld in een vierkamp en was er een dubbelrondige rapid competitie voor de Oude Meesters groep. Deze laatste was speciaal georganiseerd voor het 80 jarige jubileum van het toernooi. Grote publiekstrekker bij de Oude Meesters groep was voormalig wereldkampioen en schaaklegende Anatoly Karpov. De 3 andere deelnemers waren Jan Timman, Robert Hubner en groepswinnaar Predrag Nikolic. Laatstgenoemde won de Oude Meesters 4 kamp voor Anatoly Karpov. Deze was zeer geliefd bij schaakfans die graag met hem op de foto wouden, zelf was hij daar minder toe bereid. Toch is het Dai Heinen uiteindelijk gelukt om Karpov zover te krijgen samen met hem op de foto te gaan.

Maar behalve Karpov deden er ook Pionnekes mee aan het goed georganiseerde Notenboom toernooi.

In groep A speelde Eduard Coenen een goed toernooi en hij behaalde een score van 2,5 uit 6. Zijn twee overwinningen behaalde hij tegen spelers met een FM titel.

De B groep was goed vertegenwoordigd met Paul Aben die een fraaie score van 4 uit 6 haalde. Een zelfde score was weggelegd voor oud lid Arthur Belle. Voormalig Pionneke lid Guus van den Akker had een abonnement op alleen maar remise met een score van 3 uit 6.

In groep C behaalde Dai Heinen een score van 3,5 uit 6.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Reacties

Marius Hekker schreef:

Klasse voor het enthousiasme en resultaten !!!

Eduard schreef:

heel mooi toernooi. goede locatie Fletcher hotel 5de verdieping. goed georganiseerd en leuk dat er paar Pionnekes meededen. Zelf goede start met 2.1/2 uit 4 in sterk deelnemers veld 2 FM’s winst en verlies met mooie kans op eeuwig schaak tegen GM en plus remise. de zondag in gewonnen stand helaas geblunderd en beide verloren. Maar een positief resultaat en mogelijk volgend jaar nieuwe kansen. echt een aanrader dit toernooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\