Siem van Dael winnaar Nieuwjaarstoernooi

Geplaatst op: 6 januari 2019

Op zondag 6 januari organiseerde ’t Pionneke weer het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi.
Voor de eerste keer wist FM Siem van Dael het toernooi te winnen en daarmee verdient hij een vermelding op de indrukwekkende lijst van toernooi winnaars.

De laatste jaren is het Nieuwjaarstoernooi uitgegroeid tot een van grootste rapid toernooien van Zuid Nederland en met 56 deelnemers was er ook dit jaar weer een mooie opkomst met een sterk deelnemersveld. Behalve een groepswinst behaalde de Pionneke spelers geen andere podiumplaatsen.

Met een score van 6 uit 7 werd Siem van Dael de toernooiwinnaar. Lange tijd ging het tussen hem en het duo Ynze Mengerink en Jozef Simenon. Maar nadat Siem in ronde 4 won van Ynze en de ronde daarna Jozef versloeg lag de weg naar de overwinning open. Na de winst op Peter van Dinteren in ronde 6 was de kampioensbokaal al binnen. Pas in de laatste ronde wist Hans Hoornstra een 100% score te voorkomen.

Ynze Mengerink werd tweede en drievoudig kampioen Jozef Simenon werd derde.  De Pionneke eer werd gered door voormalig kampioen (2006) Eduard Coenen die vijfde werd in deze sterke eerste groep.

Groep 2:
Winnaar van groep 2 werd Jimmy Geboers met een score van 5 uit 7. Op de tweede plaats staat Jacob Perrenet met dezelfde score maar op basis van onderling resultaat won Jimmy de groep. Op de derde plaats eindigde Wouter Smeets. In deze groep speelde twee Pionneke’s mee. Rob Loose begon sterk met een score van 3 uit 3 maar eindigde daar ook mee op de zesde plaats. Guus van den Akker werd uiteindelijk vierde met een score van 3,5 uit 7.

Groep 3:
Met 3 Pionneke deelnemers was er zeker kans op groepswinst voor een van de thuisspelers in de derde groep maar Saul de Jongh was de sterkste met 6,5 uit 7. Pionneke speler Ernest Gerritsen werd vierde met 4,5 punt. Robin Meinders werd zesde, een plek voor Gerrit de Wit.

Groep 4:
Jeugdspeler Senne Goossens was de jongste van deze groep maar duidelijk ook de beste met een score van 7 uit 7. Op gepaste afstand werden Rob Haarsma en Hein de Boer tweede en derde met een score van 4 uit 7. Ton Geenen werd zevende.

Groep 5:
De meest spannende groep was groep vijf. Steeds wanneer een speler een voorsprong nam werd hij weer ingehaald. Uiteindelijk hadden nog 3 man in de laatste ronde kans om deze groep te winnen. Op de derde plek eindigde Alexander Stakenburg die met Wil Meijs streed om de eerste plek. In een directe confrontatie wist Wil te winnen en won daarmee ook de groep met een score van 4,5. Op basis van onderling werd Rene Weerts tweede.
Hans Akkerboom werd zesde en Dai Heinen zevende.

Groep 6:
Het enige Pionneke succes werd behaald in groep 6 waar Drago Bosnjak de groep won met een score van 6,5 uit 7. Tweede werd Rezar Dominguez die alleen van Drago verloor. Derde op gepaste afstand werd Roger Verschuren. De Pionneke leden waren goed vertegenwoordigd in deze groep. Dieter Goriup werd vierde, Jo Schreinemachers vijfde en Marius Hekker zevende.

Groep 7:
Ook hier was een jeugdige speler de beste. Matei Govoreanu was duidelijk de beste met een score van 7 uit 7. Peter Hernaamt werd tweede met een punt minder. Een andere jeugdspeler werd derde: Martin Mernier.

De organisatie wil alle deelnemers bedanken voor hun opkomst en het geslaagde toernooi.
Noteer alvast in uw agenda: Op zondag 5 januari 2020 vindt het volgende Pionneke Nieuwjaarstoernooi plaats.

Uitslagen:
Groep_1 Groep_2 Groep_3 Groep_4 Groep_5 Groep_6 Groep_7

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\