Visie

’t Pionneke, vereniging met traditie en nieuw elan

Gezellig schaken bij ’t Pionneke

Onze schaakvereniging bestaat al sinds 26 september 1926. Daarmee is de vereniging een van de oudste schaakverenigingen van Limburg. Desondanks blijft er ruimschoots aandacht voor innovatie. De vereniging wil met respect voor de eigen traditie blijven veranderen om zodoende het schaken op een eigentijdse wijze uit te kunnen dragen.Sommige leden komen elke dinsdag voor recreatief schaak en anderen willen graag op een hoger en competitief niveau spelen. Dat is allebei mogelijk. Doordat de leden ongeacht hun schaakniveau na afloop graag nog wat blijven nakletsen of zelfs soms samen een kaartje leggen is er een prettige onderlinge sfeer. Gezelligheid staat dus hoog in het vaandel. Daarnaast speelt de club met één team in de landelijke 3e klasse KNSB en spelen er twee teams in de Limburgse Schaakbond.

Wat doet ’t Pionneke voor de seniorleden?
Elke dinsdagavond is er gelegenheid om te schaken in competitieverband. Dit vindt eveneens plaats in de sporthal aan de Achilleslaan 2A vanaf 20.00 uur. U bent daar van harte welkom om eens te komen kijken en eventueel een partijtje te spelen. Bovendien kunnen de leden deelnemen aan de bondscompetitie (dus meespelen in een team van ’t Pionneke) van september tot mei. Als lid kun je aan vrijwel alle toernooien in het land deelnemen. Tevens organiseert de vereniging jaarlijks nog diverse andere activiteiten zoals bijvoorbeeld het Nieuwjaarstoernooi. Een eendaags toernooi waaraan ook diverse andere spelers uit Limburg aan deelnemen. Natuurlijk neemt de vereniging deel aan in feite alle activiteiten die door de Limburgse Schaakbond georganiseerd worden. Voor de oudere leden met veel extra vrije tijd is er op woensdagmiddag vanaf 14 uur ook nog gelegenheid tot schaken onder de naam Aaj Pionne.

Hoe willen we met elkaar omgaan?
We staan open voor nieuwe ideeën en hanteren korte lijnen om tot besluitvorming te komen. Eventueel zal er een snelle ledenraadpleging plaatsvinden.
Vanzelfsprekend willen we daarnaast in respect met elkaar blijven omgaan. We willen tenslotte vooral gezellig met elkaar kunnen schaken.

Is het schaken duur?
Nee dat valt best mee! .
Momenteel bedraagt de contributie € 80,- per jaar. Bovendien krijgt men regelmatig het tijdschrift van de KNSB gratis.

\