Voormalig Pionneke lid Frank Dupont overleden

Geplaatst op: 16 januari 2024

Na een langdurig ziekbed is zondag jl. oud Pionneke lid Frank Dupont op 71-jarige leeftijd overleden. Frank begon in de jaren ’80 met schaken in clubverband. Sindsdien is hij lid geweest van de clubs Schador (Maasniel), ’t Pionneke (Roermond) en de Aaj Pionne (overdagclub voor senioren in Roermond). Behalve als ‘gewoon’ schaker, was hij ook actief als wedstrijdleider en teamleider.
Frank was een voorbeeldig schaker en deed ook altijd mee aan de interne competitie. Vanwege zijn ziekte meldde hij zich circa 2 jaar geleden af als lid nadat hij ruim 30 jaar Pionneke lid was geweest. Hij deed ook een aantal keren mee aan de Limburgse kampioenschappen voor senioren (50-plussers). In 2004 en 2005 werd hij daarin 3e.

Muziekkenner

Frank had ook een grote voorliefde voor de muziek, als zanger en organist, en was een groot kenner. Tijdens schaakpartijen had hij graag klassieke muziek op staan en de laatste jaren, in het zorgcentrum en in het hospice, deed hij niets liever dan naar klassieke muziek luisteren. De hele dag was de radio afgestemd op Radio4. Hij wist altijd vrijwel meteen aan te geven om welk muziekstuk het ging en wie de componist was. Hij was (terecht) trots dat hij in 2017 winnaar werd van de finale van het Nederlands Kampioenschap Nootschieten van Radio4. Zie onderstaande link:

De uitvaart van Frank is op zaterdag 20 januari om 11.00 uur in de Munsterkerk in Roermond. We wensen zijn zus Elly en zijn maatje Janine en alle vrienden veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Bovenstaande tekst is geschreven door Frank Clevers en aangepast door Dai Heinen

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\