1e Ronde Roermond Open Rapid gewonnen door Bram Brasse

Geplaatst op: 8 februari 2020

Op dinsdag 4 februari werd de eerste ronde van het “Open Rapid Kampioenschap” georganiseerd.
Het speeltempo was 15 min per persoon per partij. Er werden 5 rondes gespeeld.
Het aantal deelnemers was 10, waarvan een “niet lid” in de persoon van Bram Brasse.
Rond de klok van 20.15 uur werd gestart.
Bij het ontbreken van computer(software) was gekozen om de indeling handmatig te doen, waarbij de eerste drie rondes
op basis van een standaard paringstabel afgewerkt werden. Na deze eerste drie rondes stonden zowaar 6 deelnemers
op 1 1/2 punt en voerde Bram het veld aan met 2 1/2 punt. Hierna zou de strijd pas echt losbreken.
Op basis van het aantal behaalde punten werd vervolgens de paring bepaald.
Na de vierde ronde was de koppositie met 3 /1/2 punt nog steeds voor Bram. Op de voet gevolgd door Eduard en Robin met elk 2 1/2 punt. De laatste ronde zou aldus de beslissing moeten brengen. In deze ronde won Eduard van Bram en Robin versloeg Simon. Hierdoor eindigde Eduard, Bram en Robin alledrie op 3 1/2 punt. Door het reeds eerder genoemde gemis aan software was het aldus lastig te bepalen wie de uiteindelijke winnaar was.
Gezamenlijk werd besloten om tussen deze drie middels een korte snelschaak van 5 minuten per persoon te bepalen wie de winnaar zou zijn van deze eerste avond. Na een spannende strijd werd Bram Brasse de definitieve winnaar doordat hij zowel zijn partij tegen Robin alsook tegen Eduard won. Eduard werd tweede en Robin derde.
Tot slot mogen we concluderen, dat – ondanks de krappe opkomst- er toch gesproken mag worden van een geslaagde en gezellige schaakavond.