Aaj Pionne

Het schaakgenootschap de Aaj Pionne bestaat sedert 1993 en is toegankelijk voor 55 plussers die gezellig een keer per week een middagje willen schaken.  Deze middag is de woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. De locatie is de Jo Gerrishal, Achilleslaan 2A 6042 JV te Roermond.

De leden van de Aaj Pionne zijn zowel de zogenaamde huisschakers als de leden of oud leden van diverse schaakverenigingen in de regio. Opmerkelijk is dat er van de 38 actieve leden er zelfs 15 tachtig-plusser zijn.

In tegenstelling tot wat met wellicht zou verwachten wordt er door de heren nog een spannende onderlinge competitie geschaakt (4 cycli van 9 partijen Zwitsers) op redelijk niveau.  Daarnaast is het natuurlijk een gezellig samenzijn met leeftijdgenoten en blijven de reeds lang bestaande onderlinge sociale contacten daardoor goed onderhouden.  Bovendien zorgt het schaken, daar zijn de deskundigen het over eens, voor een belangrijke bijdrage in gezond, creatief en logisch denken. Vanzelfsprekend is het daarom voor met name 55 plussers een goede methode om de hersens te blijven prikkelen. En het moge duidelijk zijn dat alle heren van de Aaj Pionne nog beschikken over een uitermate vitale geest.

Het is redelijk uniek dat er een schaakgenootschap zoals de Aaj Pionne bestaat, onafhankelijk en niet aangesloten bij de KNSB of een van de onderbonden.

Hoe dan ook is het prettig dat er in Roermond de mogelijkheid bestaat om met leeftijdgenoten een gezellige partij te kunnen schaken.
Voor de kosten die dat met zich meebrengt hoeft men het niet te laten want de contributie bedraagt slechts € 20,- per jaar.

Voor verdere informatie over de Aaj Pionne kan men contact opnemen met Leon Smeets, telefoonnummer 06-25572411 dan wel per e-mail: leon.smeets50@hotmail.com

 

\