6e Ronde LISB: Kampioenschap dichtbij na winst op Reuver

Geplaatst op: 27 maart 2019

Voor aanvang van de competitie stond de uitwedstrijd tegen Reuver met rood omcirkeld in de agenda van de teamleider. Deze uitwedstrijd in de 5e ronde kon wel eens van groot belang zijn in de poging om eindelijk kampioen te worden van de 1e klasse A in de LISB competitie.
Dit kwam mede door de 2 eerdere wedstrijden in 2015 en 2017. Beiden gingen verloren en vooral het verlies in 2015 was vervelend. Dat heeft ons toen uiteindelijk het kampioenschap gekost. Zou het dan nu eindelijk gaan gebeuren?

In de voorbereiding leek het er niet op want Simon Karsten en Ernest Gerritsen waren verhinderd dus versterking was noodzakelijk. Gelukkig bleken Henri van den Bersselaar en Narcis Sofic bereid om in te vallen en vol goede moed werd de reis naar Reuver ingezet.

Na 5 zetten won Dai Heinen een kwaliteit en het leek er op dat het eerste punt spoedig in de tas kon. Maar na ruim 2,5 uur spelen brak Ton Geenen als eerste de ban en kwamen we op een 1-0 voorsprong. Rond de klok van 16.00 uur won Henri van den Bersselaar zijn partij en stond de 2-0 op het scorebord. Even later buitte Dai zijn gewonnen kwaliteit uit en was een gelijkspel al zeker. Nu begon het lange wachten op het benodigde halve punt. Dat werd door Robin Meinders binnengehaald en met 4-0 was de overwinning zeker. Narcis Sofic zijn tegenstander ging door de vlag en Rob Loose sloot een lange schaakmiddag af met een remise.
Met een 5,5 – 0,5 zege was er genoegdoening voor de twee eerdere nederlagen tegen Reuver en in de komende 2 wedstrijden is 1 punt voldoende voor het felbegeerde kampioenschap.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\