Belevenissen over de grens

Geplaatst op: 25 augustus 2019

Buitenlandse schaaktoernooien zijn aantrekkelijk, en één is onweerstaanbaar: het toernooi ‘Bij den Belg’. De legendarische Kaaimantoernooien lijken verleden tijd, maar vinden hun wederopstanding in het Toernooi Bij Den Belg, gehouden op jongstleden zaterdag de 24 e.
Lees verder voor het uitgebreide toernooiverslag.
De deelnemers aan dit gebeuren waren in willekeurige volgorde Jan, Joost, Henri, Ivan, Rob, Ger, Eduard en Guido. De achternamen zijn bij de redactie bekend. Een gevoelig gemis was het ontbreken van oud-Kaaimannen als Geert en Michiel.

De locatie is een lieflijk dorp nabij Leuven. Daar in de tuin van Jan en Ingrid staan onder parasols tafels op het gras, eenvoudig kort gemaaid tuingras van sappige kwaliteit om ook het tuinkonijn te plezieren.

Die tafels veranderen in de loop van de dag van koffietafel naar eettafel, naar schaaktafel en biertafel en vice versa. De bieren, de lekkernijen, de stellingen tillen de deelnemers naar een hoger bewustzijn van schoonheid en smaken en schaakstellingen. Ook blunders vertonen een bijkans illusionistisch nivo.

Aldus geschiedde op genoemde historische schaakzaterdag. De organisatie, de sfeer, de zomerzon en vooral de gastheer Jan en gastvrouw Ingrid hebben hiermee een monument in de annalen van ’t Pionneke neergezet.
Lees hier het uitgebreide verslag van het toernooi: Verslag_Toernooi_bij_den_Belg

Terug naar het nieuwsoverzicht

Reacties

Joost H. schreef:

Verrast dat er al iets op de website staat. Het officiële verslag en uitslagen volgen spoedig.

Jan van Mechelen schreef:

Dank aan Rob en Joost voor de mooie verslagen. Aan het einde van zijn verslag geeft Joost een voorzetje dat ik hier zal inkoppen: ik heb besloten om weer op het oude nest terug te keren en vanaf volgend seizoen weer voor ’t Pionneke te gaan spelen in de KNSB-competitie. Gelukkig wilden de jongens me nog hebben 🙂

Ivan schreef:

We hebben even getwijfeld nadat je het toernooi niet won Jan ;).
Welkom terug en ik merk nu al meer motivatie voor het nieuwe seizoen bij mijzelf en de andere teamleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\