Externe competitie: promotie- en degradatiestrijd

Geplaatst op: 19 november 2023

Behalve een bloeiende en goed bezochte interne competitie kunnen leden van schaakvereniging ’t Pionneke ook meedoen aan de externe competitie. Dit seizoen spelen we met 3 teams mee en de resultaten in de KNSB en LiSB competitie zijn tot op heden wisselend.
In de landelijke (KNSB) klasse speelt ’t Pionneke mee in de 2e klasse D. De speeldag is op zaterdag en langzaam komt het degradatiespook om de hoek kijken. Na 3 van de 8 rondes staat ons landelijke vlaggenschip helaas op 9e en laatste plaats. De onderste 3 teams degraderen en zelfs de nummer 6 is nog niet veilig.¬† De achterstand op de veilige 5e plaats is niet groot maar dat het spannend wordt is een ding wat zeker is.

In de regionale (LiSB) wordt er gespeeld op zondag en daar zijn we als vereniging met 2 teams actief. Pionneke 1 staat na twee speelronden  op een gedeeld eerste plek in de eerste klasse en de bovenste 2 teams promoveren naar de hoofdklasse. De vooruitzichten zijn tot op heden dus positief. Pionneke 2 is actief in de derde klasse A en heeft na 2 ronden een score van 50%.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\