Leon Smeets winnaar eerste cyclus Aaj Pionne

Geplaatst op: 12 november 2018

Leon Smeets wint eerste cyclus Aaj Pionne

In een uitermate spannende cyclus bleek Leon Smeets uiteindelijk de sterkste. Weliswaar met evenveel punten als René Mussen en Ton Geenen maar in de onderlinge partijen een score van anderhalve punt. Leon van harte gefeliciteerd met de overwinning in de eerste cyclus. Het gedrang aan de top van de ranglijst zal waarschijnlijk ook de komende cycli spannende en enerverende onderlinge partijen opleveren.

Helemaal smetteloos verliep de cyclus niet. Achteraf hoorde deze wedstrijdleider dat er iemand was die een stuk had aangeraakt en er vervolgens niet mee gezet zou hebben. In zulk soort gevallen lijkt het me verstandig om de wedstrijdleider erbij te roepen. Hoe dan ook de schaakregels dienen door alle schakers in acht te worden genomen.

Verder moesten we in deze cyclus helaas afscheid nemen van onze trouwe Aaj Pion Jan Verhagen. Hij keek met tevredenheid terug op zijn leven waarover hij tot aan het einde de regie heeft gevoerd. Zijn fijne aanwezigheid tijdens het schaken zullen we zeer missen.

Daarnaast mochten we weer twee nieuwe Aaj Pionne in ons midden begroeten. Te weten René Mussen (van schaakvereniging GESS) nadat hij een jaartje afwezig was geweest en Jos van Gend (van schaakvereniging EWS) Beiden van harte welkom in ons midden.

Nog steeds zijn de Aaj Pionne een onafhankelijk en gezond schaakgenootschap En wat vooral van belang is er worden nog steeds prachtige, spannende partijen geschaakt en de opkomst is bijzonder groot.

Wiel Scheeren

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\