Pionneke 2 verliest slag om slot Schaesberg en degradatiespook dreigt

Geplaatst op: 23 februari 2018

De wedstrijdverslagen van Pionneke 2 staan altijd bol van de spanning en dramatische ontwikkelingen. Waarom ontbrak de teamleider, scorebordschaak, wie wou de pers niet te woord staan en ook nog een verlies.

In de wetenschap dat een overwinning nodig was om de onderste regionen van LISB klasse 1B te verlaten was een overwinning nodig. Punt is wel dat uitgerekend koploper Scheasberg 1 de tegenstander is. Een blik op hun gemiddelde speelsterkte en die van ons had als uitkomst dat we de underdog waren.

Zoals altijd wordt de opstelling tijdig vermeld door de teamleider en opvallend genoeg ontbrak zijn eigen naam. Meteen waren er geruchten dat hij zijn contract niet wou verlengen of zouden er andere redenen aan ten grondslag liggen? Ton Geenen en Simon Karsten vroegen zich op de interne speelavond hardop af waarom een kapitein ontbreekt tijdens een uitwedstrijd. Wat is het juiste antwoord?
Antwoord A was: Ik wil Hans Akkerboom niet de kans ontnemen om zijn rating verder naar beneden af te ronden

Antwoord B was: We hebben 7 spelers voor 6 borden dus niet iedereen kan altijd spelen.

Omdat de invaller journalist (in de schaduw van hofschrijver Hans is een grote druk) er dus niet was zou onze hofschrijver zelf het verslag voor zijn rekening nemen. Echter er kwam geen verslag maar wel een uitslagen formulier. 4-2 verloren…..Met als gevolg de op een na laatste plek en het degradatiespook hijgt in de nek van de dappere strijders van Pionneke 2. Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn de punten nodig en met de aanstaande tegenstander Kerkrade wordt dat een grote uitdaging.

Toen voorzichtig werd gevraagd wanneer het verslag gereed zou zijn kwam het antwoord dat hij dit helaas niet kon voltooien en ook geen analyse voor de pers wou geven over zijn eigen verloren partij.. Ook grote meesters als Leonardo da Vinci en Michaelangelo lukte niet altijd alles.

Voor de lezers rest er nu niets anders dan zich moeten baseren op scorebordschaak.

Overigens zijn beide antwoorden goed.

6 februari
Dai

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\