Pionnekes op diverse toernooien

Geplaatst op: 8 februari 2023

Het nieuwe jaar is pas 1,5 maand oud maar op meerdere plaatsen in het land vinden we Pionnekes terug die deelnamen aan verschillende toernooien. Een overzicht van de heldendaden:
TATA STEEL CHESS:
Het Wimbledon van het schaken wordt het toernooi in Wijk aan Zee genoemd. Toernooiwinnaar is Anish Giri en bij de vele amateurdeelnemers vinden we Eduard Coenen en Guido Roijakkers terug. Beiden zijn vaste deelnemers en spelen in groep 2C (Eduard) en 2D (Guido). Dit jaar was Eduard de meest succesvolle van beiden, hij won zijn groep en mag volgend jaar in de eerste groep spelen. Wint hij deze ook dan mag daarna proberen om zich te kwalificeren voor de Challenger groep.

Guido werd 7e met een score van 3,5 uit 9.

MIDDEN LIMBURGS SNELSCHAAKKAMPIOENSCHAP
Traditioneel vindt na het Pionneke Nieuwjaarstoernooi het snelschaaktoernooi in Horst plaats.
Na 3 voorrondes met een speeltempo van 7 minuten per persoon werd Narcis Sofic ingedeeld in groep 2 (van de 7) en daar werd Narcis heel knap 1e. De envelop en flijs wijn voor de groepswinnaar vielen hem ten deel.

Dai Heinen debuteerde in Horst en werd 5e in groep 5.

VENLO RAPID
Het tweede toernooi voor de Limburgse senioren rapid Grand Prix.
Ook hier liet Narcis zien de snelle onderdelen van het schaakspel goed te beheersen. In een zware A groep die bestond uit 14 deelnemers met een rating van 1800+ werd hij 7e met een score van 3 uit 7.

Voor de derde keer liet Dai Heinen zien dat dit toernooi hem ligt. Na een eerdere 3e en 2e plek behaalde hij dit jaar wederom een fraaie 3e plaats in de B groep die 32 deelnemers telde.
Jo Schreinemachers werd 29e met een score van 2 uit 7. Noemenswaardig was het moment waarop Jo speelde tegen een tegenstander van bijna dezelfde leeftijd. Vol respect werd gerept over het feit dat er bijna 180 jaar samen achter het bord zat. Mooi dat dit mogelijk is bij de fraaie schaaksport.

TOP COMPETITIE:
De schaakverenigingen DJC, Maastricht en Voerendaal organiseren dit jaar gezamenlijk de TOP competitie. Er zijn inmiddels 4 van de 7 ronden gespeeld en in groep 3 laat Aaron de Koning zich gelden met een goede score van 3 uit 4.

9e WIM BERDEN RAPID TOERNOOI
Schaakvereniging ’t Stokpaardje hanteert dit jaar een afwijkende opzet voor hun Wim Berden rapid toernooi. Het toernooi wordt deze keer over meerdere dagen gespeeld. ’t Pionneke is hier goed vertegenwoordigd. Michel Franssen staat voorlopig vierde, Aaron de Koning staat op de 6e plaats en Will Alberts 13e. Marcel Linssen is later ingestapt en staat nu (nog) 20e.

BLERICK OPEN:
Hier zijn twee ronden gespeeld, Dai Heinen behaalde een remise in zijn tot dusver enige partij en Michel Franssen heeft gewonnen en remise gespeeld.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\