Podiumplekken voor Pionneke spelers

Geplaatst op: 27 februari 2019

In het weekend van 23 en 24 februari deden verschillende Pionneke spelers mee aan het rapid toernooi in Venlo en er was ook een deelnemer in Leiden.
Met 2 podiumplekken was onze vereniging erg succesvol.
Paul Aben deed mee aan het 79e Daniel Nooteboom toernooi en met een TPR van maar liefst 2117 werd hij 4e in de B groep.
Aan het jaarlijkse rapidtoernooi van schaakvereniging Venlo deden maar liefst 5 Pionneke spelers mee.
In B groep met 33 deelnemers werd Dai Heinen 2e en Ernest Gerritsen 2e. De ontknoping was erg spannend want in de laatste ronde mocht Dai met zwart voor de groepswinst spelen tegen de uiteindelijke winnaar maar daarvoor moest hij wel winnen. Ondanks een felle aanval op de koningsvleugel was een remise het hoogst haalbare. Ook Ernest stelde zijn podiumplek pas in de laatste ronde veilig.

Na 3 ronden was Jo Schreinemachers nog 1e maar na de pauze kon hij zijn opmars niet volhouden en uiteindelijk werd hij 12e.
In de A groep was Eduard Coenen een van de favorieten maar door 2 nederlagen in de eerste 2 ronden resteerde alleen een achtervolging die eindigde op de 9e plek. Een plek boven Narcis Sofic. Het toernooi werd gewonnen door drievoudig Nieuwjaarstoernooi triomfator Jozef Simenon.