Remco Sprangers winnaar Nieuwjaarstoernooi 2018

Geplaatst op: 7 januari 2018

Op zondag 7 januari organiseerde ’t Pionneke weer het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi.
De laatste jaren is het uitgegroeid tot een van grotere rapid toernooien van Zuid Nederland en met 52 deelnemers was er ook dit jaar weer een mooie opkomst met een sterk deelnemersveld.
Alleen de editie van 2014 had een sterker deelnemersveld in de A groep dan dit jaar. Winnaar werd Remco Sprangers en de Pionnekes behaalde meerdere podiumplaatsen maar groepswinst zat er niet in.
Met een score van 6 uit 7 werd Remco Sprangers de toernooiwinnaar. Lange tijd ging het tussen hem en de nummer 2 Henk van Gool. Pas in de laatste ronde vond het onderlinge duel plaats en Henk moest winnen om als winnaar te eindigen in groep 1.
Remco was de sterkste in deze onderlinge strijd en vierde zijn debuut met de toernooizege en een score van 6 uit 7. Pionneke Eduard Coenen werd derde en was de enige speler die wist te winnen van Remco
Titelverdediger Jozef Simenon slaagde er niet in om een 4e titel te winnen en werd 5e, een plek boven Siem van Dael.

Winnaar van groep 2 werd Peter van Dinteren met een score van 5,5 uit 7. Tweede werd Jimmy Geboers de op basis van het onderlinge resultaat nummer drie Rene van Hassel voorbleef. In deze groep speelde twee Pionneke’s mee. Paul Aben won in 2010 het toernooi maar dit jaar werd hij 8e in deze groep. Henri van den Bersselaar deed het beter met een 4e plaats.

Met 3 Pionneke deelnemers was er zeker kans op groepswinst voor een van de thuisspelers maar Guus de Boer was de sterkste. Alleen Simon Karsten wist een remise te behalen. Pionneke speler Robin Meinders werd 2e voor clubgenoot Simon Karsten. De 6e plaats was voor Gerrit de Wit.

Als het met 3 spelers al niet lukt dan moet het toch zeker met 5 deelnemers lukken om de groep te winnen? In groep 4 hadden ze buiten Rob Haarsma gerekend die in het slotduel moest winnen van Pionneke voorzitter Ton Geenen. Ton bood remise aan maar Rob wist dat hij moest winnen en speelde met succes door. Ton werd 2e en Hajrudin Hodzic 3e. Dat was een plek voor toernooiorganisator Dai Heinen die zijn toernooi redde in de laatste ronde door clubgenoot Hans Akkerboom te verslaan. Hierdoor werd Hans 6e en Frank van Hoogstraten werd 8e.

Ook in groep 5 viel de beslissing pas in de laatste ronde. Drago Bosnjak had aan een remise voldoende om de groep te winnen maar Saul de Jong won de strijd om de groepswinst en Drago werd tweede. Frank Dupont werd 3e en Jo Schreinemachers 4e.

Marc Widlak won met een punt voorsprong groep 6 en Cemil Kaya werd 2e. Hij was de enige die van Marc wist te winnen. In deze groep deden geen Pionneke’s mee.

Rezar Domingues regeerde in groep 7 met een score van 6,5 uit 7.  Marius Hekker verdedigde hier de Pionneke eer en werd 6e.

Uitslagen Nieuwjaarstoernooi 2018:
Groep_1 Groep_2 Groep_3 Groep_4 Groep_5 Groep_6 Groep_7

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\