Stand van zaken interne competitie

Geplaatst op: 28 januari 2023

Inmiddels zijn er 16 speelronden van de interne competitie achter de rug en is er volop spanning.
Eduard Coenen ligt op koers om zijn titel te verlengen maar de weg naar het podium ligt nog open en het is dringen voor een plaats in de top 10.Met een voorsprong van maar liefst 82 punten op zijn naaste achtervolger Wolfgang de Cauter staat Eduard Coenen eenzaam aan kop. Dat hij in vorm is blijkt ook uit zijn resultaten. Van de 13 gespeelde partijen heeft hij er 12 gewonnen en  alleen Simon Karsten wist een keer remise te behalen tegen Eduard. Vorig seizoen werd Wolfgang uiteindelijk tweede en het lijkt er op dat hij dit jaar ook voor de tweede podium plek gaat. De derde plaats wordt op dit moment zeer verassend bezet door nieuwkomer Marcel Linssen.  Marcel deed alle 16 ronden mee en won maar liefst 13 keer. Zijn interne clubrating is flink gestegen en dus zal de tegenstand steeds sterker worden. Voor de laatste podiumplek heeft Marcel flinke concurrentie.

Net buiten het podium staat nu nog voormalig clubkampioen Geert Peeters. Mocht Geert in de tweede helft van het seizoen vaker komen spelen dan kan hij nog een grote concurrent voor de tweede plek van Wolfgang worden. Slechts 1 punt achter Geert vinden we Robin Meinders terug op de vijfde plek. Robin leidt een grote groep achtervolgers die bijna wekelijks van plek kunnen wisselen. Ton Geenen is bijna elk seizoen goed voor een plek in de top 10 en ook dit jaar de Pionneke voorzitter weer keurig op een zesde plaats. Net achter Ton vinden we Simon Karsten terug die een kleine voorsprong heeft op Dai Heinen. De marge tussen deze drie spelers is zo klein dat een gelijkspel zomaar kan leiden tot een andere positie in de top 10. We zijn altijd blij met nieuwe leden en met zijn 9e plaats bewijst Aaron de Koning dat investeren in je eigen spel zeker loont. Rob Loose sluit de top 10, maar Rob weet als geen ander dat de prijzen pas op het einde worden verdeeld dus we vlakken Rob niet uit voor een hogere eindklassering.

Net buiten de top vinden we nu nog Bryan Huijing terug, die de jongste deelnemers is aan de inerne competitie maar alleen nog maar zal groeien in zijn spel. Luc Weeber is aan een opmars bezig en nadert met rasse schreden de top 10. Jo Schreinemachers is de nestor onder Pionneke leden en we vinden hem terug op de 13e plaats. Een plaats achter Jo staat Drago Bosnjak die niet aan zijn beste seizoen bezig is. Wanneer Drago zijn schaakstukken weer de juiste kant op weet te sturen wordt de concurrentie voor de top 10 nog groter. Eric Barentsen ziet de top 10 langzaam uit zicht verdwijnen maar een paar plekken stijgen behoort zeker nog tot zijn mogelijkheden. Op plek 16 vinden we nieuwkomer Dani Lensen, die opvallend genoeg een van de twee spelers is die nog geen enkele keer remise hebben gespeeld.

Achter Dani wordt er ook onderin hard gestreden om zo hoog mogelijk te eindigen. Marius Hekker is de aanvoerder van deze wilde achtervolging. Achter hem vinden we Will Alberts en dan Wim Cox. Waar Wim in voorgaande seizoenen wel eens de rode lantaarn heeft gedragen houdt hij dit seizoen knap stand en is hij ook de tweede speler die nog geen remise heeft genoteerd. Na Wim volgt Hans Louppen die de titel van “remiseschuiver” nog niet (opnieuw) heeft verdiend getuige zijn 2 remises tot op heden. Op plek 21 staat Michel Franssen, als er iemand dit seizoen teleurgesteld is over zijn resultaten zal hij het zijn. Vorig seizoen werd hij nog verdienstelijk vierde, dit jaar is de weg naar de top 10 nog lang, maar hij heeft nog genoeg tijd om zich te herstellen. Theo Smeets en Guillaume Stollman staan beiden met hetzelfde aantal punten op een gedeelde 22/23 plek. Lei Houben was vorig jaar de revelatie van het seizoen met een 3e plaats in de eindstand, dit jaar heeft hij pas 4 wedstrijden gepeeld. Een wedstrijd minder dan Lei heeft Dawid Krawczyk gespeeld, hij wacht ook nog op zijn eerste punten.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\