Stand van zaken interne competitie na ronde 19

Geplaatst op: 25 februari 2018

Spanning aan de top, wie wordt kampioen?
De afgelopen jaren was de strijd om het clubkampioenschap een tweestrijd tusen Eduard en Henri of tussen Henri en Narcis. Of Eduard was met afstand te sterk voor iedereen. Dit jaar is alles anders.

Eduard gaat nog steeds aan kop maar omdat hij niet alle interne speelronden aanwezig is, hebben de naaste achtervolgers grote hoop op een kampioenschap. Op slechts 1 punt van Eduard staat Robin Meinders. En 10 punten achter Robin staat Simon Karsten. In de afgelopen speelronde won Simon van Robin en verkleinde daarmee zijn achterstand en zorgde er en passant voor dat Robin niet langer aan de leiding ging. Met een achterstand van slechts 16 punten op Eduard zijn de vooruitzichten voor Henri van den Bersselaar gunstig om wederom clubkampioen te worden. Mar dan zal hij niet alleen de 3 koplopers moeten inhalen maar ook zijn naaste achtervolgers moeten afschudden.

16 Punten achter Henri staat Drago Bosnjak kanp 5e maar hij zal zijn handen vol hebben om zijn naaste concurrenten achter zich te houden. Ton Geenen is zijn zwakke seizoenstart te boven en is nu 6e. Een plek boven Dai Heinen. Eric Barentsen heeft de stijgende lijn te pakken getuige zijn 8e plek maar naarmate de resultaten beter worden zal de tegenstand toenemen. Voor Eric zal het nog een zware kluif worden om de top 10 plek te behouden. Ernest Gerritsen staat nu 9e maar de verwachting is dat hij nog gaat stijgen.
Frank van Hoogstraten heeft al vaker de top 10 gehaald maar of het hem dit jaar ook lukt is afwachten. Zijn voorsprong op Lei Hoeben en Rob Loose is 1 punt en Andre Reijnen staat 4 punten achter.

Zoals het er nu naaruit ziet gaan deze 13 spelers de top 10 plekken verdelen.
Jo Schreinemachers staat 14e met een achterstand van 17 punten op Andre Reijnen. Erik Hommerson begon het seizoen heel sterk maar zijn resultaten blijven de laatste weken wat achter en daarom staat hij nu 15e.  Of de concurrentie is gewoon sterker aan het worden want ook Gerrit de Wit had meer van dit seizoen verwacht dan zijn 16e plaats. Guus van den Akker heeft slechts 3x gespeeld maar staat toch nog 17e. Als hij veel vaker zou komen dan was Guus een zekerheid voor de top 3.
Voor Frank Dupont is een 18e plaats te laag maar dat zal Gertie Koppens op haar 19e plaats ook vinden. De top 20 wordt afgesloten door Hajrudin Hodzic.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\