Verslag interne competitie ronde 1 tm 7

Geplaatst op: 21 oktober 2018

Nu circa 1/5 van de interne competitie al achter de rug is, wordt het tijd voor een korte terugblik.
Eduard is (alweer) koploper maar voor de rest gebeurt er genoeg.
Met een comfortabele voorsprong van 28 punten heeft Eduard nu al een fraaie marge op zijn naaste achtervolgers.
Ernest Gerritsen is zijn 2e volledige seizoen goed begonnen en alleen Rob Loose heeft hem kunnen verslaan voor de rest 4 overwinningen.
Vorig jaar heeft hij Eduard als enige kunnen verslaan, dit jaar is hem dat nog niet gelukt, maar Guus van den Akker staat nu toch knap derde.
Robin Meinders heeft alle 7 ronden gespeeld en mede daarom een vierde plek, het podium lonkt maar het seizoen is nog lang voor de man die vorig jaar lang meedeed voor de titel.
Op de 5e plek de eerste verassing van dit nog prille seizoen, Dai Heinen begon sterk maar houdt hij het vol?
Veelvuldig kampioen Joost Heltzel is door zijn byes heen en onbekend is of we hem nog achter het schaakbord van de interne competitie terugzien.
Henri van den Bersselaar staat pas 7e maar gezien zijn tegenstand en een vakantie is het een vertekend beeld, de vraag is niet of maar hoeveel plaatsen hij gaat stijgen. Dat je met degelijk en stabiel spel een eind komt bewijst Lei Hoeben ook dit jaar.
Op de 9e plek staat de runner-up van vorig seizoen: Simon Karsten. De laatste 3 partijen leverden 3 remises op en de achterstand op Eduard is nu al 51  punten, een evenaring van vorig seizoen lijkt voor nu het hoogst haalbare.

Op de 10e plek de man met tot nu toe de meeste overwinningen (5) en een terugkerende top 10 speler, Frank van Hoogstraten.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\