Vooruitblik nieuw seizoen, wie zijn de kanshebbers?

Geplaatst op: 4 september 2018

Vanavond gaat het nieuwe interne schaakseizoen beginnen. Tijd voor een korte vooruitblik, wie zijn de kanshebbers voor de podiumplekken?
Net als vorig seizoen is Eduard Coenen de grote favoriet voor  de kampioensbeker. Maar er zijn genoeg tegenstanders die het hem op het bord heel moeilijk kunnen maken.

Henri van den Bersselaar weet hoe het is om clubkampioen te zijn en hij wordt alom gezien als Eduard’s grootste uitdager.  In hun onderlinge strijd zal hij de punten niet halen maar als hij regelmatig komt en zijn andere partijen wint dat kan zijn voorsprong aan het einde van het seizoen weleens ruim genoeg zijn.

Ernest Gerritsen geldt als outsider, zijn eerste volledige seizoen deed hij het heel goed. En als hij nu weer genoeg speelt lonkt een podiumplek.

Rob Loose is al lid sinds mensenheugenis maar een kampioenschap zat er nog nooit in. De jaren beginnen qua leeftijd te tellen maar zijn prestaties blijven sterk. Zal hij dan dit jaar zijn hoogste positie ooit behalen?

Simon Karsten werd de afgelopen 2 jaar al 3e en 2e maar de hoogste trede lijkt voor nu nog wat ver.
Een evenaring van vorig jaar zou al heel knap zijn.

Wanneer hij altijd zou komen zou hij Eduard’s grootste uitdager kunnen worden. Maar Narcis Sofic kwam vorig jaar te weinig om een rol van betekenis te kunnen spelen.

Hij was vorig seizoen lange tijd lijstaanvoerder maar werd uiteindelijk 4e. Qua speelstijl vaak een genot om naar te kijken maar soms wat wisselvallig qua resultaat. Een podiumplek en winst op Eduard en het seizoen voor Robin Meinders is geslaagd.

Voor de resterende plekken in de top 10 zijn nog genoeg andere kanshebbers:
Met onder andere Ton Geenen, Hans Akkerboom, Drago Bosnjak, Lei Hoeben, Frank van Hoogstraten, Eric Barentsen,  Gerrit de Wit en Dai Heinen. Maar bijna elk jaar speelt zich een “dark horse” naar voren. Wie wordt het dit jaar?

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\