Welkom & vooruitblik nieuw seizoen ’t Pionneke

Geplaatst op: 14 augustus 2021

Eindelijk mogen de schaakstukken weer uit de doos en naar hun vertrouwde plaats op het bord springen alwaar zij snel vooruit worden geschoven. Met andere woorden het nieuwe interne schaakseizoen gaat weer beginnen!
De afgelopen twee seizoenen zijn voortijdig afgebroken en de kampioensbeker is dan ook al lang niet meer uitgereikt en formeel is Eduard Coenen nog altijd regerend kampioen. In het seizoen 2019-2020 stond hij wel bovenaan toen door Corona de competitie werd stilgelegd en vorig jaar was Henri van den Bersselaar de lijstaanvoerder maar ook toen gooide Corona roet op het schaakbord.

Hopelijk kunnen we nu wel weer de competitie afronden, de vooruitzichten zijn immers een stuk positiever dan vorig jaar.
Op zondag 29 augustus vindt voor leden de Algemene Ledenvergadering plaats gevolgd door het Jo Janssen toernooi. En op dinsdag 31 augustus zal de interne competitie weer beginnen. Nieuwe leden en geïnteresseerde leden zijn dan van harte welkom om te komen schaken of kennis te maken met onze mooie vereniging en de fraaie schaaksport.

Helaas zullen we het dit seizoen wel zonder tweevoudig kampioen en voormalig voorzitter Henri van den Bersselaar moeten stellen, vanwege een verhuizing is hij na een periode van maar liefst 36(!) jaar geen lid meer. Ook Theo Kemps is als gevolg van een verhuizing geen lid meer.
Ondanks het afscheid van Henri zullen er ook dit jaar weer uitdagers zijn wiens naam zij graag op de wisselbeker willen zien vereeuwigd worden. Behalve Eduard zijn ook Wolfgang de Cauter en Geert Peeters voorname kampioenskandidaten. Outsiders zijn zoals vaker de laatste jaren Rob Loose, Robin Meinders, Ernest Gerritsen, Simon Karsten, Ton Geenen en Dai Heinen.

Het zou mooi zijn als we nieuwe leden mogen verwelkomen die plezier in het schaken hebben, dus overweegt u om te komen schaken aarzel dan niet en neem contact op met secretaris Dai Heinen (06-41733329),

Hopelijk tot snel in het nieuwe schaakseizoen!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

\