Nieuws

Schaakanalyse van de Sint

Speciaal voor ’t Pionneke schreef de Sint een boeiende schaakanalyse van enkele fragmenten van schaakpiet Henri. Waar waren er mogelijkheden om een letter te winnen en waar bleven de pepernoten liggen op het bord? Lees, leer en geniet Sinterklaas_schaak_analyse  

Nieuws

Inschrijving Nieuwjaarstoernooi 2018 geopend

Dit prachtige rapid-toernooi is een toernooi in het kader van de senioren Grand Prix en de beste manier om een goed schaakjaar 2018 te starten. De inschrijving is geopend !

Nieuws

Pionneke 2: Zonder de pensionado en de topscorer wel de punten

Met slechts 5 spelers afreizen naar het hol van de leeuw in Noorbeek? Topscorer van afgelopen seizoen Simon Karsten thuis op de bank en Hans Akkerboom laten bevestigen dat het beter is als hij inderdaad niet speelt. Welk staaltje management is hier door de teamleider toegepast?

Nieuws

Pionneke 1: Resultaten uit het verleden…..

In de 4e ronde KNSB trof het Pionneke het 3e team van Stukkenjagers. Op papier een tegenstander die te verslaan is. Maar in de praktijk jaagde Stukkenjagers op de Pionnen….

Nieuws

1e ronde Dick Klokgieters rapidbeker prooi voor Eduard

Met maar liefst 16 deelnemers en de nodige rapid toppers w.as de eerste ronde om de Dick Klokgieters rapidbeker een geslaagde avond. De strijd was hevig en pas in de laatste ronde werd de winnaar bekend.

Nieuws

Pionneke 1: aanhaken of aanklampen? Verslag van de strijd tegen D4

Ronde 3: Pionneke1- D4 3e klasse KNSB In ronde 3 was het de vraag of er nog bovenaan meegedraaid kom worden of dat de rest van het seizoen aanhaken zou worden vanuit de middenmoot. Het uit de NBSB gepromoveerde D4 uit Oosterhout kwam op bezoek.

Nieuws

Peter Simonis wint eerste cyclus Aaj Pionne

Op de woensdagmiddag speelt schaakgenootschap Aaj Pionne hun eigen competitie.

Nieuws

Pionneke 2 begint seizoen met verlies

Het externe seizoen begint met een nederlaag tegen Heerlen.

Nieuws

Verslag ronde 1 – 7 interne competitie

Na 7 van de 34 speelronden is het tijd voor een update. Hoe vergaat het iedereen, staat Eduard weer bovenaan? En wie zijn de outsiders voor de titel? Het verloren bestuurslid is weer terug en nog veel meer…

Nieuws

Pionneke 1: verlies en winst in ronde 1 en 2

Het Zwitsers gambiet en het Paard van Troje. Er gebeurde genoeg in ronde 1 en 2 van Pionneke 1.

Nieuws

Fraaie score Guido Royakkers in Gouda

Mede dankzij een remise tegen Nederlandse beste vrouwelijke schaakster Anne Haast behaalde Guido een score van 3,5 uit 7  bij het Open Schaakkampioenschap van Gouda 2017.

Nieuws

Jo Janssen toernooi 2017 gewonnen door Joost Heltzel

Traditioneel wordt het nieuwe schaakseizoen geopend met de Algemene Leden Vergadering en het Jo Janssen rapid toernooi. Hoewel het aantal deelnemers met 14 wat beperkt was ten opzichte van voorgaande jaren waren er genoeg kanshebbers. Uiteindelijk was Joost Heltzel de terechte winnaar en wordt zijn naam vereeuwigd op de wisselbeker.

Nieuws

Algemene Leden Vergadering + Jo Janssen toernooi op zondag 3 september 12.00 uur

Zoals elk jaar begint het nieuwe seizoen met de ALV en het toernooi om de Jo Janssen bokaal. Let op: De ALV begint om 12.00 uur en het toernooi om 13.00 uur. Alle leden ontvangen vooraf de stukken voor de ALV per email.

Nieuws

Nieuwe ratinglijst per 1 augustus

Wanneer de nieuwe ratinglijst verschijnt zit menig schaker te kijken of zijn prestaties hebben geleid tot een hogere ELO rating. Wie van de Pionnekes zijn gedaald of gestegen qua rating per 1 augustus?

Nieuws

Overzicht resultaten Pionnekes

Ook in de zomerperiode nemen verschillende Pionneke leden mee aan diverse toernooien. Hoe is het Eduard, Jo, Narcis, Dai en oud voorzitter Wiel Scheeren vergaan?

Nieuws

Leon Smeets Aaj Pionne kampioen 2016/2017

Schaakgenootschap Aaj Pionne heeft een nieuwe kampioen in de persoon van Leon Smeets.

Nieuws

Eindstand DK rapidbeker 2017

Met de 4e en laatste ronde van de Dick Klokgieters rapidbeker wordt het schaakseizoen 2016/2017 afgesloten. Eduard was vooraf al zeker van de eindwinst maar de laatste ronde won hij ook nog. Wel was er nog strijd om de 2e en 3e plek.

Nieuws

Eduard Coenen clubkampioen 2017

Voor de 6e keer in dit Millennium werd Eduard Coenen clubkampioen. Was de strijd de afgelopen 2 seizoenen hevig, dit jaar was Eduard duidelijk de sterkste. Maar wie werd “best of the rest” en hoe zag de top 10 er uit?

Nieuws

Limburg Open: Wat hebben de Pionnekes gedaan?

Van 2 tot 5 juni vond alweer voor de 11e keer het Limburg open plaats in Maastricht. Met 505 deelnemers is het een van de grootste toernooien van Nederland en ’t Pionneke was vertegenwoordigd met 5 deelnemers.

Nieuws

Externe competitie afgelopen

De externe competitie is voor dit seizoen weer voorbij. Al met al waren de resultaten niet zoals verwacht.

Nieuws

3e Ronde DK Rapidbeker: Eduard reeds kampioen!

Hoewel er nog 1 speelronde op het programma staat is de rapidkampioen nu al bekend: Eduard Coenen Dankzij zijn 3e overwinning in evenzoveel rondes is Eduard niet meer in te halen voor runner-up Ton Geenen.

Nieuws

Stand van zaken DK Rapidbeker na 2e speelronde.

Op dinsdag 25 april vindt de 3e ronde van de Dick Klokgieters Rapidbeker plaats. Na 2 speelronden gaat Eduard Coenen aan de leiding met 30 punten.

Nieuws

WLC Toernooi: Gewonnen stellingen toch verloren

In het weekend van 8 april vond de 8e editie van het WLC weekend toernooi plaats in Eindhoven. ’t Pionneke werd in de A groep vertegenwoordigd door Eduard Coenen en in de B groep door Dai Heinen.

Nieuws

Pionnekes in de prijzen op Bayer toernooi

Op het Bayer schaaktoernooi van 18 maart zijn enkele Pionnekes in actie geweest. Dat de opkomst t.o.v. andere jaren wat tegenviel, had zeker te maken met de hoeveelheid Pionnekes die afreisden naar Buggenum. Frank, Gerrit en Simon hebben de Pionneke-eer gelukkig wel hoog gehouden met respectievelijk een gedeelde vierde plaats, de groepswinst, en een tweede […]

Nieuws

Wisselende resultaten 3 externe teams,

Pionneke 1 kan de kampioens ambities opgeven, Geert Peeters leidt Pionneke 2 langs streekgenoot Leudal en Pionneke 3 verliest degradatietopper.

Nieuws

Spectaculaire rapid partij op chess.com

Het leuke van de website www.chess.com is dat je daar partijen in verschillend speeltempo kan spelen. Dai Heinen is een fan van de 5 minuten partijen, deze week speelde hij wel een hele spectaculaire. Zie onderstaande link: https://www.chess.com/live/game/1985811399

Nieuws

Pionneke 2: Nepnieuws of een stelletje kunstgrepen, nádenken is toch nep!

Tijdens de 4de ronde voor de LISB competitie speelde Pionneke 2 uit tegen EWS uit Weert. Er werd een ruime overwinning behaald en er verscheen een nieuw deel in de kronieken van verslaggever Hans Akkerboom. Lees hier het verslag: EWS-Pionneke2

Nieuws

Stand van zaken externe teams

Inmiddels is het schaakseizoen weer voor de helft voorbij en wordt het tijd om te kijken hoe onze 3 externe teams vergaat. Het eerste team speelt al jarenlang in de 3e klasse KNSB en vorig jaar waren ze bijna gepromoveerd, maar dat zal u niet zijn ontgaan. Ook dit jaar doen ze weer volop mee om […]

Nieuws

Resultaten Pionnekes op Tata Chess

Ook dit jaar zijn er weer Pionnekes actief in de tienkamp bij Tata Chess. Eduard Coenen is met een score van 5 uit 9 gedeeld derde geworden in groep 2G. Guido Roijakkers behaalde een score van 3 uit 9 en werd 8e. Jo Schreinemachers behaalde 2,5 punt uit 9 en werd gedeeld 8e.

Nieuws

Jozef Simenon winnaar Nieuwjaarstoernooi 2017

Na de edities van 2013 en 2015 heeft Jozef Simenon ook in 2017 het Nieuwjaartoernooi gewonnen. Met 45 deelnemers was de opkomst helaas minder dan voorgaande jaren maar aan de sterkte van het deelnemersveld zal het zeker niet hebben gelegen.

Nieuws

De historische overwinning

Volgens de overlevering was Gerard Roufs de laatste die het in de interne competitie is gelukt: Joost Heltzel verslaan. Na meer dan 10 jaar zonder nederlagen kwam aan deze indrukwekkende reeks een einde. De eeuwige roem is weggelegd voor Robin Meinders. Beide spelers hebben deze partij van commentaar voorzien en hun analyse staat hier vermeld:analyse-meinders-heltzel

Nieuws

Pionneke 2: wint van Tegelen en verliest van Reuver

Waar vooraf was ingezet op een strijd om promotie is na 3 ronden het degradatiespook dichterbij dan de kampioensbeker. Lees hier het verslag wat is opgedragen aan ons overleden lid Wim Habing van schaakschrijver Hans Akkerboom. tegelen-pionneke2-reuver

Nieuws

Wim Habing overleden

Op zondag 18 december is Wim Habing op 71 jarige leeftijd overleden. Wim was een gewaardeerd lid van onze vereniging en speelde nog altijd vol overgave op de interne avond. Wim zou vandaag invallen in het 3e team, echter enkele minuten voor aanvang vernamen we het trieste nieuws. Het bestuur wenst namens alle leden de […]

Nieuws

Fraaie score Eduard Coenen op Haags Weekendtoernooi

Tijdens het Haagse Weekendtoernooi heeft Pionneke clubkampioen Eduard Coenen een heel fraai resultaat behaald. In de sterke A groep werd hij gedeeld 2e. Zie onderstaande tabellen voor meer informatie.

Nieuws

Pionneke 1: Te sterk voor WLC in 4e ronde KNSB

In de 4e ronde van de KNSB competitie was het Pionneke vlaggenschip te sterk voor het geduchte WLC. Lees hier het verslag: pionneke-wlc

Nieuws

Pionneke 2: Nipte nederlaag tegen Blerick 2

Het externe seizoen is voor Pionneke 2 weer begonnen, de eerste wedstrijd tegen Blerick 2 werd helaas nipt verloren. Zoals altijd vormt het proza in de vorm van het wedstrijdverslag door romanschrijver Hans Akkerbom het hooogtepunt van elke speelronde. Verslag

Nieuws

Pionneke 1: Winst in Veldhoven

Op zaterdag 17 september speelde Pionneke 1 tegen Veldhoven en ze zijn het seizoen goed begonnen. Een nieuw seizoen met nieuwe sportieve kansen. Na het mislopen van promotie vorig seizoen, willen we er dit jaar een leuk seizoen van maken. Zo moesten we de eerste bondswedstrijd tegen Veldhoven, een oude bekende en een niet ongevaarlijke […]

Nieuws

Ronde 1 tm 3 Jetzt geht los & kanshebbers

De strijd is begonnen om de wisselbeker, wie zijn de kanshebbers om Edaurd op te volgen als kampioen? Inmiddels zijn alweer 3 rondes gespeeld van de interne competitie. De eerste stofwolken zijn opgetrokken en de strijd om de felbegeerde kampioen wisselbeker is weer begonnen. Na 3 speelrondes is Simon Karsten de verassende koploper , dit […]

\